Els Mossos d’Esquadra busquen una arma que el passat 11 de març va ser robada d’un pis de Sant Joan Despí, al Baix Llobregat. Es tracta d’un subfusell de la marca Smit&Wesson del calibre 22 de propietat particular de dos agents agents de la Guàrdia Urbana de Barcelona

Entre els objectes que van ser robats, a més d’altres coses, hi ha aquesta arma de foc real. El robatori amb força al pis dels policies de la Guàrdia Urbana de Barcelona va ser el passat 11 de març entre tres quarts de sis i tres quarts de vuit, quan un dels dos agents va tornar a casa i va veure que havien entrat al seu pis, segons ha pogut saber ElCaso.cat.

Subfusell robat a Sant Joan Despí

Els Mossos d’Esquadra ha emès una informació interna amb totes les dades del robatori i també de la marca, model i número de sèrie de l’arma per tal de que en tinguin coneixement totes les unitats policials. Es tracta d’un subfusell, una arma llarga semiautomàtica, que, sense control i al carrer, és un potencial perill. L’arma té un valor d’entre 700 i 600 euros.

Calibre22

L'arma robada a Sant Joan Despí, una Smith & Wesson M&P15-22 Sport / Cedida

Els Mossos d’Esquadra mantenen oberta una investigació per trobar l’arma i aclarir l’assalt a casa dels dos agents de la Guàrdia Urbana. Ara per ara, segons fonts policials, l’arma no ha estat localitzada ni tampoc s’han pogut identificar els lladres. La policia, a hores d’ara, encara no ha pogut esbrinar si els lladres buscaven l’arma o si per fortuna, quan van entrar a robar al pis, van trobar-la i se la van emportar. 

Robatori d’armes a Llançà, a l’Alt Empordà

El passat dimarts, 9 de març, un home va denunciar que li havien assaltat un magatzem particular de la zona del port de Llançà i li havien robat cinc armes llargues.

Els fets haurien passat durant el cap de setmana i, segons va denunciar ell mateix a la comissaria dels Mossos de Figueres que els lladres es van emportar una carabina activa i quatre escopetes, dues inactives -una del calibre 16 i una del 12- i també dues d’actives, les dues del calibre 12.

Sarasqueta

Imatge d'una de les escopetes robades a Llançà, mode FR de la marca Sarasqueta / Cedida

Les dues escopetes actives són de la marca Sarasqueta model FR i de la marca Grulla, segons consta a la denúncia a la qual ha tingut accés ElCaso.cat. Com en el cas de Sant Joan Despí, les armes robades a l’Empordà tampoc han aparegut. La investigació segueix oberta.