Barbara Young ha estat condemnada a 22 mesos de presó i se li ha prohibit conduir durant tres anys després de protagonitzar un dels robatoris més esbojarrats que es recorden. La detinguda, de 25 anys i mare de dos fills, va anar a un centre comercial a la ciutat de Manchester (Anglaterra) i va robar dos patinets elèctrics en una botiga de joguines.

Young va tenir un aldarull i es va negar a tornar els patinets elèctrics, encara que l'empleat de la botiga li ho va demanar quan la va veure pujar al seu cotxe. Ella li va dir que no podia treure'ls del maleter, ja que no funcionava bé. Quan l'home li va dir que anava a trucar a la policia i va treure el seu mòbil per fer-li una foto a la matrícula, l'acusada el va atropellar i després va fugir del lloc dels fets ràpidament.

No és el primer delicte que comet Barbara Young, en total acumula 19 condemnes per altres il·legalitats que ha comès, gairebé totes per robatoris. També van descobrir que el cotxe que conduïa Young no estava assegurat i les matrícules eren falses, la qual cosa va agreujar la condemna.

Els detalls del robatori

La lladre, que viu a la ciutat de Bolton, va anar al centre comercial acompanyada de la seva germana i d'un dels seus fills. Després d'entrar a la botiga Smyths, que s'especialitza en la venda de joguines, un dels empleats es va adonar que una dona no havia pagat els dos patinets elèctrics que s'havia emportat, ja que la transacció havia estat anul·lada.

Ràpidament, va sortir al pàrquing a buscar la dona i la va veure al seient del conductor d'un Fiat 500, ell es va apropar al cotxe i li va dir que no havia pagat els dos patinets, així que els havia de tornar. Malgrat això, ella va insistir que no podia obrir el maleter i que, per tant, no podia treure'ls.

centre comercial gsv

West One Retail Park / Google Street View

L'empleat de Smyths no li va creure i va treure el seu telèfon mòbil i va dir que anava a cridar a la policia, mentre feia diverses fotos a la matrícula del vehicle, Young va decidir atropellar-lo. El treballador de la botiga de joguines va aconseguir saltar sobre el capó del cotxe i va colpejar amb el seu mòbil el parabrisa fins a trencar-lo, va estar en aquesta incòmoda posició durant diversos segons, fins a recórrer uns 15 metres.

Després de caure a terra, Young va fugir del lloc dels fets, passant per sobre de les cames del treballador del centre comercial, va patir diverses lesions que el van afectar a l'estèrnum, les mans i l'esquena. Una hora després, el cotxe va ser trobat abandonat a pocs quilòmetres del centre comercial West One Retail Park. A l'interior del maleter hi havia un dels patinets i el telèfon de la víctima estava encara al parabrisa.

Les declaracions del judici de Young

La víctima de l'atropellament va expressar que sent dolors cinc mesos després de l'atac: "És difícil d'expressar-lo amb paraules, continuo tenint molt dolor i estic vivint en aquest cicle de dolor i turment", va comentar davant del jutge.

La defensa de Young va intentar per tots els mitjans reduir la condemna de l'acusada, el seu advocat va comentar que ella no sabia que el cotxe que conduïa no estava assegurat, ja que havia estat un regal. També va al·legar que va actuar sense pensar i que és "una dona jove, mare de dos fills i està totalment avergonyida i penedida". Finalment, no va tenir més remei que declarar-se culpable del robatori, de conduir sense carnet ni segur i de fugir en comptes d'ajudar la víctima.