La ciutat de Manresa ha estat escenari d'un robatori que podria ser digne de les millors pel·lícules de Hollywood. Els fets van tenir lloc aquest dimecres, 22 de novembre, a dos quarts de nou del matí, quan un ciutadà caminava pel carrer de la Séquia amb un maletí amb 12.000 euros que just en aquell moment anava a ingressar a una entitat bancària. Els diners, però, no van arribar a entrar al compte corrent. Abans d'arribar al banc, un home li va robar la maleta d'una estrebada i va fugir amb els diners en el que, tot sembla indicar, seria un atac organitzat i premeditat.

Li barren el pas amb una furgoneta que l'intenta perseguir

La víctima, que havia caigut a terra en rebre l'estrebada del lladre, es va aixecar ràpidament i el va intentar perseguir per recuperar el maletí amb els 12.000 euros. No obstant això, una furgoneta se li va creuar i li va barrar el pas per impedir-s'ho. Seguidament, el lladre va pujar en un altre vehicle i va marxar del lloc. Diversos testimonis van trucar al telèfon d'emergències 112 per alertar dels fets i els Mossos d'Esquadra ràpidament van muntar diferents controls policials, tant a l'interior de la capital del Bages com a les principals vies d'entrada i sortida de la localitat.

Quan només havien passat uns minuts, al polígon Les Vives de Sant Vicenç de Castellet, un vehicle es va saltar un d'aquests controls. Els Mossos el van perseguir fins que el van trobar aturat al pati d'una empresa amb tres ocupants. Els agents van trobar dins el vehicle una emissora portàtil i al costat, darrere d’un contenidor de brossa, el maletí robat amb els 12.000 euros. Davant aquesta situació, els tres homes, d'entre 35 i 42 anys, alguns d'ells amb antecedents, van ser detinguts com a presumptes autors d'un delicte de robatori amb violència. Està previst que durant les pròximes hores passin a disposició del jutjat d’instrucció en funcions de guàrdia de Manresa.