Els Mossos d'Esquadra investiguen un robatori de final del mes de maig que encara no s'ha pogut resoldre. El passat 24 de maig cinc persones van entrar de matinada a la botiga especialitzada en numismàtica Monedalia del carrer del Consell de Cent, al centre de Barcelona.

Segons les informacions a les quals ha tingut accés ElCaso.cat, al voltant de dos quarts d'una de la matinada els lladres van fer un butró a la sala de comptadors de l'edifici del costat i van destrossar la central d'alarmes de la botiga. Més tard, a les quatre de la matinada, els lladres van tornar i van accedir a la part pública i a la part privada de la botiga de monedes i altres objectes de col·leccionisme.

Es van poder endur 20.000 euros en monedes

Després d'estar una estona a l'interior de l'establiment, els lladres van aconseguir emportar-se un botí de gairebé 20.000 euros en monedes. Segons ha pogut saber ElCaso.cat, de la denúncia presentada pels propietaris de la botiga, la majoria de productes són elements moderns que estaven als aparadors i taulells. Monedes actuals d'euro de tirades especials i d'altres productes de col·leccionisme, però per sort, no van poder accedir als productes de més alt valor que estaven en una caixa forta.

Les investigacions les han assumit, pel material robat, la Unitat Central de Patrimoni Històric, una unitat que depèn de la Divisió d'Investigació Criminal (DIC) dels Mossos i que s'encarrega d'investigar possibles furts i robatoris relacionats amb patrimoni amb història, com les monedes que van ser robades per aquests cinc lladres al carrer del Consell de Cent.

Preguntats per ElCaso.cat, des d'aquesta unitat asseguren que la investigació segueix en marxa i que no s'han pogut detenir els lladres. L'únic que es pot saber és que els malfactors van marxar amb el botí amb un cotxe fosc, un turisme que, per les imatges de les càmeres de seguretat, podria ser un BMW.

Robatoris amb butró en una perfumeria

El passat 12 de juny els Mossos d'Esquadra van detenir dos homes que estaven fent un butró en un bloc de pisos del carrer de Pelai, també al centre de Barcelona. Un veí va sentir olor a tabac i va trucar al 112, i els Mossos van trobar dues persones als baixos fent un forat per accedir a un establiment del costat, una perfumeria. La policia catalana va detenir als dos homes, de nacionalitat romanesa, i van intervenir el material que feien servir.

Perfumeria 01

Imatge del forat que van fer al bloc de pisos del carrer de Pelai, a Barcelona / CME

Els investigadors proven de relacionar aquest robatori amb el del carrer del Consell de Cent i altres butrons detectats a la ciutat de Barcelona els darrers mesos.

Robatori milionari a Lamas Bolaño

Tot i que la policia creu que es tracta d'una banda completament diferent i amb un modus operandi molt més professional, l'octubre de 2020 uns lladres van poder accedir, també amb un butró i amb una llança tèrmica al búnquer de la botiga Lamas Bolaño del carrer de Rosselló.

Es van endur, en aquella ocasió, material per un milió d'euros. Els Mossos no han tancat les investigacions i falta trobar el talp que va avisar que les caixes fortes del carrer de Rosselló estaven plenes i van propiciar aquest atracament de pel·lícula.