Aquest diumenge al vespre, una trentena de persones es van enredar en una baralla multitudinària amb cops de puny i puntades de peu per, segons sembla, el robatori d'un telèfon mòbil. Tot va començar al voltant de tres quarts de vuit, que és l'hora a la qual els Mossos d'Esquadra van rebre l'avís que a la Plaça Major d'Olot hi havia un nombrós grup de persones cridant i pegant-se entre elles. La policia catalana va desplegar patrulles de seguretat ciutadana i també unitats antidisturbis, però, quan van arribar, ja no hi havia ningú. 

La Policia Local de la capital de la Garrotxa també va enviar efectius al lloc de la baralla, que hauria enfrontat dos grups diferents després que un membre d'una de les bandes li arrabassés el mòbil a un integrant de l'altre. Això va provocar que els amics de la víctima del presumpte robatori s'encaressin amb el lladre, a l'ajuda del qual va arribar més gent, provocant un enfrontament obert que va espantar els veïns i vianants que es trobaven en aquells moments per la plaça. 

Alguns ferits però cap detingut 

Quan van arribar els policies, els dos grups ja s'havien dispersat. Segons fonts policials, l'incident es va resoldre sense cap detingut, tot i que sí que van registrar algun ferit de poca consideració que van poder ser atesos i donats d'alta al mateix lloc dels fets pels sanitaris del Sistema d'Emergències Mèdiques (SEM) també alertats pels serveis d'emergències. 

Per prevenir un nou enfrontament entre aquests dos grups, alguns furgons dels Mossos d'Esquadra s'hi van quedar patrullant pels voltants, sobretot per l'avinguda Sant Jordi, a l'altura del Parc Espunya. Afortunadament, el vespre va continuar tranquil·lament sense que es produïssin més incidents, i la policia catalana no va haver d'intervenir en més disturbis durant el diumenge.