Els Mossos d'Esquadra van resoldre un robatori d'una televisió que va ser robada d'una casa de Sant Joan Despí, al Baix Llobregat, gràcies a Netflix. Ni cap sèrie policíaca va donar pistes als investigadors ni tampoc cap lladre va intentar imitar algun dels famosos dolents de la plataforma i va fallar. Tot va ser bastant més prosaic. És la història d'un lladre d'una televisió intel·ligent que ha acabat sota la lupa de la policia catalana per un descuit.

Enxampat per culpa de Netflix

El passat mes d'agost de 2020, en ple estiu, un lladre va entrar en un pis del carrer de Bon Viatge, a Sant Joan Despí. Es va emportar un aparell de televisió LG Oled de 55 polzades que portava l'aplicació de Netflix dels seus propietaris, instal·lada i amb el inici de sessió posat. El lladre es va emportar l'aparell i després d'un parell de dies la va posar en marxa a casa seva.

El 12 d'agost el presumpte lladre van connectar l'aparell i va iniciar la visualització d'una pel·lícula amb el Netflix de la televisió que va robar. Just en iniciar la reproducció, va connectar-se la sessió i va notificar una IP. Els propietaris de la televisió van rebre una notificació del servei de Netflix i van posar aquesta numeració, com una matrícula a internet, a la policia, que van poder localitzar el lloc des d'on s'havia posat en marxa la televisió: l'avinguda de Barcelona, a Sant Joan Despí mateix.

La televisió, a pocs metres de la casa d'on va ser robada

Es dóna la circumstància que l'habitatge d'on va ser robada la televisió és a menys de 200 metres del pis on va ser detectat l'aparell, entre els barris de Muntaner i Fontsanta. Els Mossos d'Esquadra van saber que en aquesta casa hi vivia un home, un conegut de la policia, amb diversos antecedents i amb diversos delictes a la seva esquena.

Tot i que no el van trobar, els investigadors van ordenar una cerca i captura contra ell. Es tracta d'un home jove, de nacionalitat espanyola que els Mossos d'Esquadra consideren agressiu i que s'acostuma a escapar a la policia. De moment, tot i aquesta ordre que tenen totes les patrulles per caçar-lo, encara no ha caigut.