Detingudes dues dones com a presumptes culpables de robar amb força mobles amb un preu de 100.000 euros a una masia de Borriol (Castelló).

Una d’elles era la filla dels propietaris i l’altra era una presa. Els mobles són dels segles XVII i XIX i es van vendre a terceres persones. També estan acusades de tres delictes d’estafa i danys.

Robatori d'una masia de Borriol, Castelló

La Guàrdia Civil va detenir a les dones acusades de robar el mobiliari de la masia de Borriol, Castelló. Una d’elles tenia 38 anys i l’altra 49. La investigació es va iniciar després de l’avís del robatori per part de la masia. Es va realitzar a finals del mes de gener.

Els dispositius policials es van traslladar a l’immoble. Les autores havien entrat a la casa forçant els barrots d’una finestra. Van aprofitar que no hi havia ningú i, quan van ser dins, van treure tots els mobles de manera senzilla.

Detingudes per la desaparició i venda del mobiliari

Al mes de maig, els agents van localitzar i recuperar el mobiliari. Aquest estava disposat per la seva venda a antiquaris de la província.

Una vegada trobats els mobles desapareguts, els agents van poder trobar les presumptes autores. Una d’elles era la filla de la dona que residia a la masia. Van detenir-la el passat 12 de maig i acusar-la de delictes d’estafa i danys, a més del robatori dels mobles.

Guardia Civil / Europa Press

Imatge de la Guàrdia Civil / Europa Press

La detenció de l’altra dona va ser el 20 de juliol. Els agents havien identificat l’altra autora del robatori a través de proves evidents. Era una dona de la localitat valenciana de Picassent. La van trobar al Centre Penitenciari de la localitat, on es trobava arrestada per altres delictes.

La investigació la va portar a terme l’Equip de Policia Judicial de la Guàrdia Civil d’Oropesa de Mar.

Detinguts per robatoris amb força valorats en 87.246 euros

Quatre homes van ser detinguts per la Policia Nacional i els Mossos d'Esquadra per un delicte de pertinença a un grup criminal aquest juliol. Havien comès vuit robatoris amb força i un delicte contra la salut pública.

La banda es dedicava a robar caixes fortes i van arribar a acumular 87.246 euros entre l'octubre i el juny. El grup criminal operava principalment a Madrid, però també van robar el 21 de febrer a l'avinguda Diagonal de Barcelona.

Els lladres van entrar a les oficines i van obrir quatre caixes fortes amb eines d'oxitall com bufadors oxiacetilènics i martells pneumàtics. El grup criminal estava establert a Madrid. Els agents van identificar que estaven planejant un altre robatori a un establiment comercial madrileny.