Un noi de 27 anys ha estat detingut a Sant Sebastià per haver robat un cotxe i envestit un control policial de l'Ertzaintza, deixant diversos agents ferits. Els fets han tingut lloc aquesta passada matinada, al voltant de dos quarts de dues, quan en una carretera provincial el cos policial havia establert un control d’alcoholèmia i drogues. En un moment donat, han demanat al conductor d’un vehicle que s’aturés, però aquest ha fet el contrari i ha començat a accelerar a gran velocitat cap als agents de seguretat.

Els policies han hagut de fer un salt i apartar-se perquè no els atropellessin, encara que un d’ells ha rebut un cop a la mà on tenia una llanterna de senyalització. Ràpidament, els agents han pujat als seus vehicles i han començat una persecució del cotxe, on viatjaven dues persones, per diferents carreteres i carrers de Sant Sebastià, però el conductor ha fet cas omís a les ordres dels cotxes policials que els anaven perseguint.

L’home conduïa de forma temerària i amb un cotxe robat

Durant la persecució, el conductor s’ha saltat diversos semàfors en vermell i ha fet avançaments a altres vehicles envaint el carril contrari de forma imprudent i amb el gran perill de tenir un xoc frontal amb algun altre cotxe que vingués de cara. Finalment, la fugida ha acabat quan el fugitiu ha xocat contra un vehicle estacionat al carrer Oleta i els dos ocupants han sortit corrents en direccions oposades. Els agents de l'Ertzaintza només han pogut interceptar al conductor, que s’ha enfrontat a ells de forma violenta. La persona que anava d’acompanyant ha aconseguit fugir.

Un cop detingut el conductor, els policies han pogut confirmar que el vehicle que portava havia estat robat, segons una denúncia presentada a la Guàrdia Municipal de Sant Sebastià. Per aquest motiu, al detingut se l’acusa d’un presumpte delicte contra la seguretat viària, un robatori de vehicle i un atemptat contra els agents de l’autoritat. L’Ertzaintza manté oberta la investigació per tal d’identificar i poder detenir l’altre participant en els fets. Tres agents han hagut de ser atesos pels serveis sanitaris després d’haver rebut diverses contusions.