Els Mossos d’Esquadra han denunciat una parella de nacionalitat cubana, els dos de 65 anys, que volien dur a terme rituals de santeria a les proximitats del riu Foix, al municipi de Castellet i la Gornal, a l’Alt Penedès. En un control rutinari d’agents de la Unitat Regional de Medi Ambient de la Regió Policial Metropolitana Sud es va detectar un vehicle sospitós amb un conductor encara més sospitós. Un home carregat de joies, collars i vestit de manera curiosa

Gallines001
Imatge del material que portava la parella aturada pels Mossos d'Esquadra / CME

En l’escorcoll al cotxe els Mossos van trobar dues gallines i un gall vius a l’interior de dues bosses de ràfia. Interrogats per saber per quin motiu portaven aquells tres animals, l’home no va dubtar i va explicar que era per fer un ritual de santeria. Van assegurar que la seva intenció no era fer-ho allà a l’aire lliure, que ho volien fer a casa seva, però els indicis que van trobar els Mossos al vehicle, on hi havia estris per sacrificis, va portar als agents de la policia catalana a intervenir els animals. 

Gallines decapitades per santeria cubana

Els mateixos agents especialitzats en medi ambient dels Mossos que estaven fent el patrullatge van recordar que feia un any s’havien trobat, a la zona, també gallines decapitades, que feia pensar que havien estat sacrificades en algun tipus d’aquest rituals. En l’escorcoll al cotxe els Mossos van trobar un recipient de ceràmica amb pedres, paranys i elements de bijuteria i una carabassa tallada en dues parts els quals es fan servir habitualment en rituals de sacrifici animals.

Gallines003
Imatge de la carabassa que portaven al cotxe en el moment de ser aturats pels Mossos / CME

La parella, els dos originaris de Cuba, on aquest tipus de rituals està molt arrelat, van quedar denunciats administrativament per la Llei de Protecció dels animals. Aquesta llei prohibeix el sacrifici, excepte per causes justificades i sempre amb control veterinari.