Un tribunal australià ha condemnat aquest dimecres a deu mesos de presó a un home per burlar-se i filmar l'agonia de quatre policies que van ser atropellats l'abril de 2020 a Melbourne. 

Condemnat per gravar els policies moribunds

El 20 d'abril de 2020 els agents van detenir Richard Pussey, de 42 anys, per excés de velocitat en una carretera de Melbourne. Van ordenar-li que aparcaqués el seu Porsche per procedir a la sanció. Pussey va marxar a orinar quan va ocórrer el succés devastador: un camió va girar cap a ells i va atropellar i matar els quatre policies.

Pussey, que es va declarar culpable de quatre càrrecs, va preferir gravar i fer plans propers dels moribunds en lloc de cridar a les ambulàncies i ajudar-los, afirma la sentència.

Policies Melbourne morts / The Age

Kevin King (esquerra), Josh Prestney, Lynette Taylor i Glen Humphris / The Age

La filmació anava acompanyada de comentaris "extremadament insensibles i cruels... El to dels seus comentaris són indubtablement el que fa la seva conducta ofensiva i causa indignació".

Richard Pusey / The Age

Richard Pusey / The Age

Pussey, que va comparèixer per videoconferència, va ser condemnat per diversos càrrecs pels que va acumular un total de 10 mesos a la presó, dos anys de fiança per bona conducta i una multa de 641 Euros. L'home ja ha passat 296 dies a la presó però seguirà entre reixes en tenir altres causes criminals pendents.

El camioner va matar els agents "fugint d'una bruixa"

El camioner que va provocar l'accident de trànsit en el qual van morir quatre policies, fugint d'"una bruixa" inventada pels efectes dels estupefaents i l'alcohol consumit, segons la defensa, va ser sentenciat a 22 anys de presó la setmana passada. El jutge va qualificar l'atemptat d'"esgarrifós" i va dir que l'esdeveniment va causar una pèrdua de vides "completament innecessària".

Mohinder Singh / The Age

Mohinder Singh / The Age

Una presumpta al·lucinació que va portar Mohinder Singh, de 48 anys, a ser el responsable d'un terrible accident en el qual van morir l'agent principal Lynnette Taylor, l'agent Kevin King i els agents Glen Humphris i Josh Prestney. L'home només havia dormit cinc hores durant els tres dies anteriors, relata Daily Mail.