L'Institut Metropolità del Taxi anuncia la retirada de la llicència de conducció al taxista que aquest dijous va barrar el pas a una moto intencionadament per fer-la caure.

Retiren la llicència al taxista que va envestir una moto

L’Institut Metropolità del Taxi ha anunciat que ha obert un expedient informatiu i suspendrà cautelarment les credencials del conductor del taxi que aquest dijous va envestir intencionadament una moto amb la qual s'havia picat per fer-la caure.

Taxi moto Barcelona  Motoristes BCN

Un taxi barra el camí a una moto de forma intencionada per fer-la caure / Motoristes BCN

Després que la Guàrdia Urbana hagi identificat el vehicle, l’IMET ha demanat al titular de la llicència, que es pot llogar, que identifiqui el conductor del taxi responsable dels fets de Travessera de Dalt.

Es tracta d'un home de 35 anys que haurà de comparèixer davant la institució de conductors.

Una discussió acaba en accident de trànsit

Mentre es tramita un expedient sancionador, s'intervindrà la credencial de l'autor dels fets, que és la documentació que l'acredita com a conductor de taxis després de passar les proves competents.

Per la seva banda, la Guàrdia Urbana ha informat en un comunicat que s'està "coordinant amb la fiscalia de seguretat viària per qualificar els delictes que es puguin derivar" del xoc.

Guardia Urbana Barcelona

La Guàrdia Urbana ja ha identificat el conductor del taxi que va barrar el pas a una moto per fer-la caure / Arxiu

Aquest xoc es remunta a la tarda d'aquest dijous, quan un conductor de taxi, a qui estaven gravant des d'un cotxe, va creuar diversos carrils per posar el seu vehicle davant una moto amb què suposadament s'havia picat.

Els ocupants de la motocicleta, un home i una dona de 68 anys, van caure aparatosament, i llavors l'agressor va fugir.

Es piquen i acaben a terra: l'agressor fuig

Va ser la resta dels conductors qui van ajudar els accidentats. I el col·lectiu Motoristes BCN qui va denunciar i rebutjar els fets, que "trenquen la convivència" en uns carrers cada cop més difícils de transitar per les restriccions de mobilitat, han declarat a ElCaso.cat.

Segons la mateixa font, al taxista "se li va escapar la situació de les mans", però que es tracta "d'una situació aïllada que no ens trobem cada dia i que no és qüestió de desprestigiar el col·lectiu dels taxistes, que fa una molt bona feina".

De fet, han estat els mateixos integrants del sindicat Élite Taxi els que han ajudat a localitzar el conductor temerari. Demanen "que es faci justícia" i sentencien que "un professional no pot actuar així en cap cas".