La marca alemanya Tedi, present en un total d'onze països d'Europa, ha comunicat la retirada del mercat d'un producte, després de detectar que contenia alts nivells de cadmi i plom, substàncies que, en cas que el consumidor les ingereixi o hi estigui exposat durant massa temps, poden tenir greus efectes en la seva salut, provocant acumulació de cadmi als ronyons, dolors estomacals i, en el pitjor dels casos, la mort. Per aquest motiu, la popular cadena Tedi ha retirat un dels seus gots, que ha estat a la venda a les seves botigues, entre elles les que té a Catalunya, durant prop d'un mes i mig, i alerta els compradors que no l'utilitzin. L'empresa ha fet pública la informació a través d'un comunicat oficial, i s'ha compromès a retornar els diners a totes aquelles persones que hagin comprat el got. 

El got, "Jungle Summer", s'ha comercialitzat per tota Espanya durant un mes

El producte afectat és un got de 250 mil·lilitres, fet de vidre i decorat amb plantes típiques de la jungla, en el qual pot llegir-se "Jungle Summer", i la referència del qual és la 41247001011000000200. L'objecte va estar a la venda durant un mes i mig, des de l'11 de juliol fins al passat 26 d'agost, tot i que la presència de les substàncies nocives no s'ha comunicat fins al passat diumenge, 28 d'agost. La cadena alemanya té una gran presència a Espanya, i a Catalunya suma un total de 26 botigues, de manera que els consumidors afectats per aquesta alerta sanitària poden ascendir fins a desenes de milers. 

En el comunicat emès per l'empresa, s'informa de la incidència de la següent manera: "Estimats clients i clientes, els informem que el got de 250 ml de "Jungle Summer" de la imatge adjuntada serà retirat de la venda. Estudis científics han demostrat que el producte té uns elevats nivells de plom i cadmi. Aquesta substància pot ser perillosa per la salut, motiu pel qual es desaconsella seguir utilitzant el got", comunica la marca. "Poden obtenir el reemborsament d'aquest producte per un import de 2,50€ o canviar-lo per qualsevol altre producte de les nostres botigues", conclou l'escrit, disculpant-se també per les molèsties ocasionades. Fins ara, no ha transcendit si hi ha hagut alguna persona afectada arran d'haver consumit begudes amb aquest producte. 

retiren got tedi jungle summer presencia cadmi plom
El got que la marca alemanya Tedi ha retirat després de detectar-hi als nivells de plom i cadmi. / Foto: TEDI
comunicat tedi retiren got jungle summer alts nivells plom cadmi
L'empresa TEDI va emetre un comunicat alertant els consumidors del risc de consumir el got "Jungle Summer". / Foto: TEDI.com