One Chip Challenge ha acabat fatal. L’empresa que va posar en marxa aquest repte -challenge, en anglès- l’ha retirat del mercat després de la mort d’un jove adolescent de Massachusetts després de participar d’aquest perillós repte que es tracta de menjar un snack molt picant i allargar el temps abans de beure aiguallet i així evitar alleujar el dolor del picant i penjar-ho a TikTok. Harris Wolobah, un nen de 14 anys que va fer cas -a mitges- a les instruccions, va morir.

L’empresa retira els snacks

L’empresa, després d’aquests fets, si bé la investigació per aclarir exactament què va passar encara està en marxa, ha retirat el producte del mercat i també ha fet retirar de tot arreu la publicitat d’aquest repte viral, que fins llavors, estava funcionant la mar de bé per aquesta marca d’snacks americans fets amb blat. 

"El Paqui One Chip Challenge està destinat únicament a adults, amb una etiqueta clara i destacada que ressalta que el xip no és per a nens ni per a cap persona sensible als menjars picants o que tingui al·lèrgies alimentàries, estigui embarassada o tingui problemes de salut subjacents”, detalla, en un comunicat, l’empresa. "Hem vist un augment en el nombre d'adolescents i altres persones que no paren atenció a aquests advertiments. Com a resultat, si bé el producte continua complint amb els estàndards de seguretat alimentària, per precaució, estem treballant activament amb els nostres venedors al detall per eliminar el producte dels prestatges”, asseguren, defensant-se, però retirant-lo pel nombre de menors i nens que participen d’aquest repte. 

Què li va passar a Harris Wolobah?

Harris Wolobah, de 14 anys, va participar del repte i es va menjar un d’aquests snacks molt picants quan estava a l’escola. El jove, fent cas a les instruccions del repte de Paqui -tot i obviar que no és un producte per menors d’edat- va intentar esperar molt de temps entre menjar un d’aquests productes i beure aigua. 

El servei mèdic de la mateixa escola va alertar la mare de Harris Wolobah que el nen tenia un fort dolor de panxa després d’haver-se menjat un d’aquests snacks que li havia donat un company de classe. Va poder tornar a casa, però a la tarda es va desmaiar i tot i que va poder arribar a ser traslladat a un centre mèdic, només es va poder certificar la mort del nen. La policia ha obert una investigació i la família lamenta que des del centre educatiu no enviessin el menor a l’hospital i que el fessin tornar a casa. L’autòpsia, que no es farà pública, servirà als investigadors, metges i família per poder aclarir els fets.

No és el primer cop que algun infant que es menja un d’aquests snacks acaba amb problemes de salut, asseguren diversos mitjans americans. Algunes escoles i instituts ja van alertar a pares i tutors legals dels problemes d’aquests tipus de productes i reptes virals, que fa temps que estan estesos arreu dels Estats Units. Ara, però, després de la mort de Harris Wolobah l’empresa l’ha retirat, si bé assegura que compleixen totes les mesures de seguretat i d’etiquetatge per explicar que no és un producte per menors d’edat ni persones amb un delicat estat de salut o amb al·lèrgens.