Els restaurants de luxe tenen tota mena de plats gourmet que pots provar a preus desorbitats. Una d'aquestes opcions és la famosa hamburguesa "Golden Boy", que costa ni més ni menys que 5.000 euros i que és considerada la "burguer" més cara del món, ja que està feta amb matèria primera de màxima qualitat i es pot menjar en un restaurant molt elitista dels Països Baixos.

Aquest exquisit plat es pot menjar al restaurant De Daltons. La "Golden Boy" està feta amb làmines d'or comestible, trufa blanca, pernil ibèric, caviar de Beluga i carn waygu, que és un tipus de carn d'excel·lentíssima qualitat d'un bou de raça japonesa. Costa "només" 5.000 euros i ha fet la volta al món, ja que s'ha convertit en l'hamburguesa més cara del món.

A Màlaga pots comprar pa per 10.700 euros

No obstant això, aquest no és l'únic plat caríssim que hi ha en venda. Els restaurants gourmet estan plens d'excentricitats que no estan a l'abast de tothom i no cal anar tan lluny. A Algatocín (Màlaga) hi ha un forn de pla de luxe, el Pan Piña, que té a la venda pa d'or que es pot comprar per 10.700 euros.

Pan de oro / Pan Piña

Un forn de pa de Màlaga té un pa d'or que es pot comprar per 10.700 euros / Pan Piña

El restaurant més car del món està a Eivissa

A Espanya, aquest no és l'únic local que té a la venda plats de luxe. De fet, a Eivissa hi ha el restaurant més car del món, el Sublimotion. Menjar en aquest establiment costa 1.500 euros per cap i ofereix tota mena de plats de gran qualitat, que van acompanyats d'espectacles i shows en directe.

"No és un preu exagerat si es tenen en compte els productes d'alta qualitat"

Si ets milionari i t'encanta la pizza, tenim bones notícies: tens l'oportunitat de provar la pizza més cara del món, del famós xef Renato Viola, que té restaurants als Estats Units, a gairebé tots els països d'Europa i a Dubai. La pizza més cara de la seva carta costa 8.300 euros, però segons diu ell mateix, el preu està completament justificat, ja que "no és un preu exagerat si es tenen en compte els productes d'alta qualitat".

La pizza más cara del mundo / Renato Viola

La pizza més cara del món costa 8.300 euros i és del xef italia Renato Viola / Arxiu

El pastís més car del món costa 75 milions d'euros

Pels milionaris més llaminers, també tenim bones notícies: si tens 75 milions d'euros, tens l'oportunitat de tastar el pastís més car del món, feta per la famosa pastissera Debbie Wingham, que va batre el rècord del pastís més car del món fent un encàrrec a un milionari dels Emirats Àrabs, que volia celebrar l'aniversari de la seva filla de la manera més elitista possible.