La Policia Civil de l'estat brasiler de Bahía va identificar aquest dimarts l'autor de l'homicidi per estrangulació d'una adolescent espanyola i qui es va suïcidar un dia després d'haver lliurat mostres genètiques a les autoritats que el tenien com a principal sospitós del crim.

La Coordinació de la Policia Civil a la ciutat d'Eunápolis va anunciar en roda de premsa que les investigacions es donaven per concloses després d'identificar com a autor de l'assassinat i violació sexual de la menor espanyola Nayra Gatti, de 14 anys, a Renán Oliveira, de 50 anys.

L'adolescent, que va ser trobada escanyada el desembre passat, vivia amb el seu pare -un jardiner argentí- i una germana de 6 anys al districte de Caraíva, pertanyent al turístic municipi de Porto Seguro i on la víctima va arribar a conèixer l'actriu mexicana Giselle Itié, qui pretenia adoptar a les 2 nenes.

L'autor del delicte es va suïcidar

D'acord amb les autoritats, el Departament de Policia Tècnica (DPT) va corroborar que el material genètic trobat al cos de la jove era totalment compatible amb les mostres preses a Oliveira, que es va treure la vida un dia després d'haver estat interrogat pels investigadors del crim.

Oliveira, abans de penjar-se, va enviar un missatge d'àudio per a tres amics en qui negava l'autoria de l'assassinat i acusava un altre home d'haver comès l'homicidi. L'altre home acusat pel veritable autor de l'assassinat va arribar a ser detingut, però després va ser posat en llibertat per falta de proves.

Les sospites contra Oliveira van augmentar pocs dies després de l'assassinat i abans de subministrar les mostres genètiques, quan l'individu va intentar desfer-se de les seves pertinences i va ser denunciat per veïns.

Giselle Itié va parlar sobre l'ocorregut

Itié, protagonista de la versió brasilera de la telenovel·la d'origen colombià "Jo soc Betty, la lletja" i de la pel·lícula "Els mercenaris" (2010), al costat de Sylvester Stallone, es va arribar a culpar per la mort de la menor, que va passar durant una apagada elèctrica.

Giselle Itie Insta

Giselle Itié / Instagram

"Van arrencar molt de mi. Encara percebent que el destí seria aquest. El que vostè va dir, la seva germana... El que vaig demanar, vaig suplicar, vaig lluitar i em van fer callar. Vaig callar perquè vaig creure en els altres. Em vaig embarassar, em vaig desenfocar i m'assec molt culpada", va expressar l'actriu de 39 anys en un missatge de desfogament a les xarxes socials.

"Qui coneixia Nayra, si no se sent culpat, llavors no sap res de la vida. Sé que la culpa no em portarà enlloc. Però torno a demanar, a lluitar per nereida. Sí. I mai més no callaré, molt de mi se'n va anar amb tu. Em perdona?", va lamentar.

L'estrella mexicana va arribar a demanar ajuda d'una organització no governamental (ONG) que donava assistència a la família per adoptar a les nenes, però amb el seu embaràs i la pandèmia, l'actriu va retornar a Rio de Janeiro i va passar a mantenir contacte amb elles només per les xarxes socials, encara que sense desistir d'adoptar-les.

Després del crim i la seva repercussió, el Ministeri Públic (Fiscalia) va sol·licitar a la Justícia la suspensió temporal del "poder familiar" (conjunt de drets) del pare sobre l'altra menor, també espanyola.