Des del Departament de Gestió i Protecció dels Animals de l'Ajuntament de Barcelona, en col·laboració amb la Guàrdia Urbana, han rescatat sis cadells de gos que havien estat importats de manera il·legal de països de fora de la Unió Europea, malalts, amb els xips i els passaports modificats, per vendre'ls de manera il·lícita en un establiment de ioga de l'avinguda Meridiana de la capital catalana. En concret, aquest local tenia un acord privat de col·laboració amb una botiga d'animals, que era la que els facilitava els gossets. 

Els animals, de molt curta edat, es mostraven durant unes sessions de ioga amb la finalitat que alguna de les persones assistents volgués comprar-ne un. La compra s'efectuava de manera completament il·legal, sense notificar als interessats en adquirir-los l'origen real dels cadells, ni que la majoria estaven infectats amb Giardiasis, una malaltia intestinal altament contagiosa, tant entre animals com entre persones, que ocasiona fortes diarrees; si no es tracta a temps, pot esdevenir una malaltia crònica en cadells de pocs mesos. 

Rescatats amb la documentació falsificada 

A més d'estar malalts, la seva documentació, com el passaport i el xip d'identificació, estava falsificada o modificada. Així, és molt difícil identificar la seva procedència, tot i que alguns dels indicis recopilats pels agents de la policia municipal han pogut determinar que, almenys quatre dels sis gossos provenien de fora de la Unió Europea. També han pogut esbrinar que tenien certes irregularitats en les pautes de vacunació contra la ràbia

A hores d'ara, els cadells es troben sota la tutela del Centre d'Acollida d'Animals de Companyia de Barcelona (CAACB). Per la seva part, el Departament de Protecció dels Animals ha posat en marxa un expedient sancionador per les irregularitats detectades.