Nou cas de maltractament animal: rescaten un gos tancat en un garatge sense menjar ni aigua ni ventilació a Alacant.

Rescaten un cadell maltractat a Alacant

La Unitat Canina de la Policia Local d'Alacant ha rescatat a un cadell que es trobava tancat dins d'un bloc de garatges al carrer Juan Bautista Bellón, en un lloc sense ventilació i a ple sol, sense menjar ni aigua.

Lligat i en mal estat de salut

Els agents de la Unitat Canina van acudir al bloc de garatges després de conèixer que un gos estava més d'un dia tancat i sense parar de plorar. Allà, van escoltar el gos, de raça bandog, plorar i van comprovar que es trobava lligat i en un mal estat de salut, ha informat la Regidoria de Seguretat de l'Ajuntament d'Alacant.

El gos estava deshidratat i corria perill

En considerar que el gos podria córrer perill per les altes temperatures, tancat en una estructura metàl·lica de xapa galvanitzada, la Policia va procedir a rescatar al cadell, que presentava mal estat i es trobava deshidratat.

Traslladat a la Protectora d'Animals de Bacarot

En l'operatiu de rescat, que va tenir lloc dissabte passat, la Unitat Canina va atendre el gos i li va subministrar sèrum i aigua. Posteriorment, l'animal va ser traslladat a la Protectora d'Animals de Bacarot.

Aconsegueixen localitzar el propietari del gos

Després d'una recerca la Policia Local va aconseguir localitzar el propietari del gos. Va obrir diligències i acta de sanció per deixar a l'animal tancat i en males condicions que posaven en perill la seva vida.

"Les denúncies són decisives a l'hora de detectar i acabar amb el maltractament animal"

El regidor de Seguretat, José Ramón González, ha agraït a la persona que va alertar a la Unitat Canina de la Policia Local i ha fet una crida als ciutadans perquè "avisin a la Policia Local o al 112 i denunciïn quan sospitin o tinguin indicis que s'estan maltractant animals perquè s'iniciï una recerca". "Les denúncies són decisives a l'hora de detectar i acabar amb el maltractament animal, que és un delicte", ha remarcat.