Les xarxes socials han portat coses molt bones a la societat, gràcies a elles és possible conèixer què passa a l'altra punta del món en uns quants segons. Malgrat això, hi ha diversos reptes que es tornen virals a tot el planeta i recreen situacions extremadament estúpides o fins i tot perilloses.
Cada setmana es creen nous reptes que moltes persones decideixen complir a la recerca de likes i visites. Aquest tipus de tendències s'expliquen per milions i van augmentant cada dia. Poden ser molt diferents: ballar una cançó, cantar, pujar un vídeo fent algun gest, cuinar un plat o llançar-se una galleda d'aigua freda a sobre. Tot val si dona notorietat a les xarxes socials.
Les autoritats són molt crítiques amb alguns d'ells. De fet, fa unes setmanes se'n va popularitzar un en el qual s'incitava les persones a cuinar pits de pollastre amb xarop per a la tos. Una cosa summament perillosa que pot tenir conseqüències extremes i, en el pitjor dels casos, la mort pels vapors generats en la cocció.
La xarxa social en la qual més es viralitzen aquest tipus de reptes és TikTok, el funcionament d'aquesta plataforma és realment senzill. Es permet als seus usuaris pujar vídeos d'un màxim d'un minut i ofereix diverses eines molt útils per editar el so i la imatge dels clips.
El nou repte viral a les xarxes socials
Diverses persones influents han donat popularitat a aquest repte que consisteix a desaparèixer durant 48 hores. És un repte que va començar a fer-se viral el 2017 i que havia desaparegut d'internet durant anys. Malgrat això, tot apunta que ha tornat.
Consisteix a no publicar res durant dos dies a les xarxes socials. Tampoc no està permès contestar els missatges de WhatsApp, ni connectar-se ni contestar trucades com si la terra se t'hagués empassat al que està complint el repte. No es limita a les xarxes socials, es prohibeix sortir de casa.
L'objectiu és senzill, fer creure les persones de l'entorn de l'usuari que ha desaparegut. És bastant absurd, ja que el que aconseguiran les persones que decideixin fer-ho és preocupar els seus éssers estimats sense cap sentit i sense resultar graciós o divertit. Es considera que aquest repte ha estat un èxit en el cas que moltes persones es preocupin pel supòsit desaparegut.
La Comunitat de Policies Units (CPU) ha emès un comunicat en el qual posa aquest repte viral en el punt de mira. Han recordat com d'absurda que és aquesta pràctica i el que pot generar és que s'inclogui les persones que ho facin en la llista de desapareguts.
Polèmica a les xarxes socials
Moltes persones han criticat durament aquest repte viral en considerar-lo infantil i estúpid. De fet, l'opinió majoritària és molt negativa respecte a complir-lo. Diversos usuaris fins i tot demanen que se sancioni les persones que decideixin fer-ho per la seva irresponsabilitat.
És responsabilitat de cada usuari fer un ús correcte de les seves xarxes socials. És molt important formar les persones en aquest aspecte tant a casa com en els centres educatius. Internet és una eina summament útil i cal aprofitar-la, no generar el caos amb ella sense cap sentit.