Condemnen a set anys de presó un sacerdot jesuïta de l'escola de la congregació a Gijón, Astúries, per quatre anys d'abús sexual a una nena amb la qual va mantenir una relació i a qui assegurava que estimava.

El relat d'una víctima d'abusos sexuals a Gijón

Segons l'auto judicial, tot va començar el 2006, quan la víctima tenia 12 anys i el sacerdot 36 i es van conèixer.

Però fins a l'any següent no va començar la relació d'abusos que ha causat un trastorn a la víctima, actualment en tractament.

Va ser en l'espai 'Llar', destinat a l'ús creatiu i educatiu del temps lliure en l'escola. Durant aquells moments van entaular una cordial relació que va anar desenvolupant-se.

La víctima, amb 13 anys, s'enfrontava al divorci dels seus pares, en el judici dels quals havia de declarar.

El sacerdot va aprofitar la seva debilitat per convertir-se en el seu confident i "fer-la sentir una persona molt especial".

Es van intercanviar les adreces electròniques i van començar els missatges inapropiats del religiós, en els quals assegurava "que l'estimava", "que no era de pedra" i l'anomenava "solete" i "princesa".

Persona utilitzant ordinador / Pickpik

Tot va començar amb missatges electrònics en els quals el sacerdot assegurava "que l'estimava" i que era la seva "princesa" / Pixabay

L'auto judicial també mostra missatges a les seves cartes, amb data juliol de 2012, que demostren aquestes relacions, amb frases com a: "des de febrer això estava ferit de mort. I tanmateix em vaig ficar al llit amb tu" o "No hi ha història d'amor al món més bonica que la nostra".

"No hi ha història d'amor al món més bonica que la nostra"

En el curs següent, l'agressor va ser destinat a Mèxic i com a comiat, es va veure amb la víctima en el 'Llar', on la va besar als llavis en dues ocasions diferents.

I no eren els primers tocaments, ja que al seu despatx i més d'una vegada, havia tocat els glutis i fet petons al coll a la menor.

Durant la seva absència, la víctima li va explicar la seva història a una amiga, demanant-li que guardés silenci.

També li va dir que s'havien besat a la boca a la seva prima|cosina. A més, va continuar comunicant-se per correu electrònic i telefònicament amb ell.

Abús sexual / Pixabay

Durant anys, el sacerdot va realitzar tocaments a la menor al seu despatx i en altres llocs / Pixabay

El maig de 2009, el sacerdot va tornar de Mèxic, i ja finalitzat el curs, en els mesos de maig i agost, va facilitar a la víctima, que tenia 14 anys, l'accés al 'Llar' i al seu despatx, on es feien petons i acariciaven, havent-hi tocaments en pits i glutis per sobre de la roba a la menor.

També quedaven a les nits per veure's al parc d'Isabel la Católica o a passejar pel Muro de San Lorenzo o pel Puerto Deportivo de Gijón.

El 14 d'agost de 2009, l'amiga de la víctima va veure com el sacerdot abraçava la víctima per darrere i la besava a la galta.

Un sacerdot jesuïta va abusar d'ella en una relació de quatre anys

A finals del mes d'agost de 2009, va ser traslladat a la Corunya. Des d'allà va fer diversos viatges a Gijón en els quals es va veure amb la menor.

Segons el relat judicial, quan la menor tenia 15 anys, en llocs apartats i a l'interior del cotxe d'ell, van mantenir relacions sexuals que consistien en masturbacions mútues.

El 31 d'octubre de 2011, quan la víctima tenia 17 anys i estava en segon de Bachiller, l'acusat va mantenir una relació sexual amb penetració amb ella.

Pàrquing Sexe Maresme

Mantenien relacions sexuals al vehicle del sacerdot mentre la víctima era menor / Pixabay

Mesos després, el febrer de 2012, la menor va intentar trencar la relació amorosa amb el processat, però va ser impossible a causa de la gran dependència emocional que havia desenvolupat cap a ell.

Sobre el mes de maig o juny d'aquell any, va tornar a intentar deixar-lo, i va iniciar una relació sentimental amb la seva actual parella.

Igualment, el jesuïta li va continuar contactant, i fins al setembre van continuar tenint trobades de caràcter sexual.

Trastorn ansiós depressiu en tractament

A conseqüència d'aquests fets, la víctima pateix un trastorn de tipus Ansiós-Depressiu, i es troba en tractament en l'actualitat.

No és l'únic assetjament d'aquest sacerdot cap a una de menor: el 2019 va ser denunciat en Comissaria per conductes inapropiades amb una alumna del Col·legi Sagrat Cor de Logronyo.

Actualment, també té obert un expedient d'investigació prèvia en la Companyia de Jesús, que ha desconnectat el seu perfil de totes les xarxes socials, li ha prohibit qualsevol tracte directe o digital amb menors i no pot absentar-se de la comunitat religiosa de Madrid-Cantoblanco sense permís exprés del superior de la Comunitat.

Pels quatre anys d'abús sexual la víctima de Gijón, a més de la pena de presó, se li condemna a inhabilitació per a l'acompliment d'activitats docents i de qualsevol altra de relacionada amb menors d'edat, amb una durada de 6 anys; una ordre d'allunyament de 500 metres de la víctima, el seu domicili i lloc de treball, així com qualsevol comunicació amb ella durant set anys i tres mesos.

El jesuïta tenia antecedents amb altres de menors

En el judici han declarat l'amiga de la menor, testimoni dels acostaments, el de la cosina a qui la víctima va relatar el que passava, la mare de la menor, que va parlar de la depressió que va tenir en batxiller i de l'enfrontament telefònic amb el sacerdot per poder veure la seva filla.

La mare també ha sentenciat que va avisar en l'escola de l'estranya relació entre el sacerdot i la seva filla, on li van treure importància a l'assumpte.

La sentència parla de "superioritat manifesta" per la diferència d'edat que mitja entre ambdós (24 anys), amb la consegüent desigualtat de maduresa i bagatge vital.

A més, es té en compte la posició que cada un ocupava en el centre escolar on es va entaular i va desenvolupar aquesta relació, la primerenca edat de la menor, 13 anys, en la qual va començar a realitzar actes de contingut sexual amb ella.