La regidora d’urbanisme de l’Ajuntament de Maracena (Granada) ha viscut un veritable malson en ser segrestada a punta de pistola i retinguda durant diverses hores per la parella de l’alcaldessa de la localitat, Berta Linares (PSOE). La víctima va aconseguir fugir pels seus propis mitjans i trucar a la Guàrdia Civil, que des de llavors ja ha detingut el segrestador.

Segrestada a plena llum del dia

Segons el relat de la víctima, Vanessa Romero, l’home es va apropar a ella el matí d’aquest dimarts després que deixés als seus fills a l’entrada del col·legi. En aquell moment el detingut, Pedro Gómez, la va saludar i li va demanar si el podia portar fins a una benzinera. Romero no va sospitar res estrany, ja que coneixia a Gómez i es va fiar d’ell, deixant-lo pujar al seu vehicle.

En un moment determinat del trajecte, prop del pantà de Cubillas, l’home va treure la pistola i la va amenaçar de mort abans d’emmordassar-la, emmanillar-la i ficar-la al maleter del cotxe. Seguidament, Gómez va conduir fins a una nau abandonada situada a la veïna localitat d’Armilla, on va aparcar, abandonant la regidora a la seva sort. Després de diverses hores i molts intents, la víctima va aconseguir tombar els seients posteriors del cotxe i sortir del vehicle. Un veí de la localitat la va veure pel carrer i, com es trobava molt agitada, es va apropar per ajudar-la, acompanyant-la a comissaria.

El segrestador tenia problemes psicològics

Els agents de la Guàrdia Civil van posar marxa un dispositiu de recerca per trobar l'autor del segrest. Mentrestant, la regidora va haver de ser traslladada al Parc Tecnològic de Salut de Granada per tractar l'atac de pànic que estava patint a causa del succeït. Durant les hores que van durar les investigacions, tant ella com la seva família van rebre una escorta per evitar possibles represàlies per part del segrestador.

Finalment, la policia va donar amb el parador de Pedro Gómez i el van detenir acusat d’un delicte de detenció il·legal. Segons les primeres perquisicions, l’home estava en tractament per uns problemes psicològics. L’alcaldessa Linares ha assegurat que no s’explica l’ocorregut i que es personarà com a defensa de la regidora durant el judici.