L'exregidor del Partit Popular -PP- d'Algesires (Cadis), Segundo Ávila, és un dels 23 detinguts aquest dimarts en una operació de la Guàrdia Civil contra una organització internacional de tràfic de cocaïna en la qual van ser intervinguts 15 milions d'euros, la quantitat més important de diners en efectiu confiscada d'una xarxa de narcotràfic.

Ávila va ser el regidor delegat de Platges de l'equip de govern del consistori d'Algesires durant el passat mandat municipal (2015-2019).

Quinze milions d'euros confiscats

Fonts properes a la investigació han indicat a Efe aquest dimecres que aquest excàrrec públic és un dels arrestats dins de l'operació, en la qual es van efectuar 25 registres a Algesires dels 35 que es van practicar en total.

L'organització objectiu de l'actuació és una xarxa dedicada al tràfic de cocaïna mitjançant la seva introducció en contenidors a través del port d'Algesires.

Un altre dels detinguts és un treballador d'APM Terminals, una de les dues terminals de contenidors del port d'Algesires.

Detenció / Guàrdia Civil

Detenció / Guàrdia Civil

En total van ser detingudes 23 de persones. A més dels 25 registres a Algesires, se'n van efectuar tres a Castellar de la Frontera i dos a Los Barrios, també a la comarca gaditana del Campo de Gibraltar, així com un a Marbella i un altre a Màlaga capital, un a Ayamonte (Huelva) i uns altres dos a Getxo (Biscaia).

Cau xarxa de narcotràfic que liderava un conserge d'escola a Màlaga

Una organització criminal dedicada al tràfic de cocaïna a la Costa del Sol, el responsable del qual era conserge d'una escola pública de Marbella, va ser desarticulada en una operació conjunta de la Policia Nacional i la Guàrdia Civil, en qui van ser detingudes set persones el darrer mes d'abril.

La investigació es va iniciar a mitjans de l'any passat quan els agents van tenir coneixement d'una xarxa que suposadament realitzava trameses continues de cocaïna -en quantitats properes al quilo- des de la Costa del Sol a diferents punts d'Andalusia. Però la gran sorpresa va arribar quan els agents es van assabentar de qui estava al comandament de la xarxa de narcotràfic.