En aquestes dates en les quals se li fan molts regals per Nadal o els Reis Mags moltes persones opten per comprar o adoptar un animal per donar-los-el a una altra persona.

Cal tenir en compte que un animal no és una joguina, hi ha una sèrie de responsabilitats que s'han de complir quan un d'aquests éssers entra en nostra cada i és la nostra responsabilitat cuidar d'ells i donar-los unes condicions de vida òptimes.

Moltes persones opten per regalar gossos i per desgràcia, molts d'ells acabaran a les gosseres, ja que no tothom està preparat per cuidar-se d'un gos i si és cadell necessita un temps major d'adaptació i no sempre és senzill que s'adapti al teu ritme de vida ni els teus costums, és un procés llarg.

Mascotes exòtiques

Moltes altres persones prefereixen no regalar ni gossos ni gats i pensen que una mascota més exòtica pot ser el regal estrella d'aquestes festes. Malgrat això, molts d'aquests animals no poden treure's del seu entorn o la seva venda està totalment prohibida.

Alguns d'ells els hem pogut veure a la nostra pròpia casa o en la d'algun amic o coneguts. Un exemple d'això és la tortuga peninsular, fa diversos anys moltes persones van començar a comprar aquesta espècie i després les van abandonar en parcs o estanys.

Animals EP (2)

Cotorres / Europa Press

Es tracta d'una espècie summament invasiva amb el seu entorn, competeix amb els depredadors quan està en un entorn natural i el gran número d'elles que han estat abandonades ha suposat que no es permeti comprar-les a les botigues, a més pot transmetre malalties com la salmonel·losi.

Els eriçons no són una mascota gaire popular. Malgrat això, n'hi ha molts als boscos de tot Espanya. Està prohibit tenir-los a casa pel seu impacte en els ecosistemes, es pretén controlar la seva presència en els entorns naturals, ja que poden ser extremadament invasius amb altres espècies.

Altres espècies prohibides

Tampoc no es pot tenir a casa un porc vietnamita. Aquesta espècie va guanyar molta popularitat en els últims anys i a Espanya està prohibit tenir-los a casa. La causa, una vegada més, és l'abandonament. Aquesta espècie es barreja amb els senglars i generen sobrepoblació d'aquest mamífer que pot ser summament destructiu amb el seu entorn.

Un altre animal que viu a moltes de les grans ciutats és la cotorra argentina, hi va haver una gran plaga fa anys i es van estendre per tot el territori nacional. Els ajuntaments de diverses ciutats han treballat en la seva exterminació, ja que pot ser una gran plaga que pot ser molt invasiva amb l'entorn urbà.

Finalment, un animal que fa uns anys moltes persones tenien a les seves cases. L'agapornis, aquest ocell és una espècie summament amigable i juganera, molts d'ells són capaços d'aprendre trucs i cantar. El motiu pel qual està prohibit tenir-los a casa són els problemes en la seva reproducció, ja que podria acabar estant en perill d'extinció si no es controla adequadament.