Cau una xarxa d'agressors sexuals al País Basc. Dos homes, de 37 i 21 anys, respectivament, han estat detinguts per l'Ertzaintza a Galdakao (Biscaia) per, suposadament, haver ofert regals a alguns de menors d'edat a canvi de mantenir relacions d'índole sexual. Els arrestos s'han donat en dues fases, el primer el novembre de l'any passat i el segon aquest dimecres. En qualsevol cas, els dos individus estan acusats de delictes d'agressió sexual i contra la intimitat en menors, segons ha informat el Departament de Seguretat basc.

Un any fent regals per tenir relacions sexuals amb menors

L'Ertzaina, a través de l'àrea de Delictes contra les Persones de la Direcció d'Investigació Criminal i Policia Judicial, va tenir coneixement que alguns de menors d'edat podien estar sent víctimes d'agressions sexuals per part de, almenys, dos adults. Això es va circumscriure, dins de l'operació Musikari, a la demarcació biscaïna de Galdakao i segons les indagacions dels agents, es creu que tant l'home de 37 anys com el jove de 21 portaven cometent aquest tipus d'accions, amb una espècie de suborn de regals a les víctimes per mantenir relacions, des de febrer de 2023, fa un any aproximadament.

Una vegada la policia va identificar les víctimes, que són sis en aquests moments encara que s'espera que la xifra augmenti els propers dies i l'Ertzaintza aconsella denunciar, els agents van establir que totes elles eren menors d'edat. A més, el modus operandi era sempre el mateix: mantenien relacions sexuals amb els dos detinguts rebent per això diferents regals. A més, en alguns casos, els afectats van ser suposadament obligats a presenciar trobades sexuals entre els dos implicats o d'aquests amb altres de menors, i fins i tot els arrestats van arribar a gravar els fets.

Dos detinguts al País Basc: un al novembre i l'altre al febrer

Per tot això, els agents van detenir al novembre un dels acusats, resident a Galdakao, i aquest dimecres al matí al segon, a la mateixa localitat basca. El primer arrestat va ser posat a disposició del Jutjat d'Instrucció número 10 de Bilbao, on es va decretar una ordre judicial d'allunyament a les víctimes. El segon detingut ha estat presentat aquest mateix dimecres al Jutjat d'Instrucció en funcions de guàrdia de Bilbao. La investigació continua oberta, no es descarten més víctimes, i l'Ertzaina analitza en aquests moments el material informàtic i els dispositius electrònics confiscats.