Aparcar als pàrquings de les ciutats és car, siguin públics o privats. Però quan la màquina et demana que li paguis gairebé 78.000 euros per haver aparcat el cotxe una hora està clar que es tracta d’un error. És el que li va passar a una dona de Lugo, a Galícia, quan va anar a retirar el cotxe de l’aparcament públic de l’hospital. La màquina li va reclamar el pagament d’un tiquet de 77.956 euros. Segons la màquina, la dona havia entrat el seu cotxe a dos quarts de dues de la matinada del dia 1 de gener de 1970, fa més de 53 anys. 

El parquímetre s'havia tornat boig a Lugo

La dona només havia aparcat en aquest aparcament públic una hora, però el parquímetre li reclamava el cost d’haver estacionat durant 19.488 dies, 14 hores i 34 minuts amb una factura que gairebé arribava als 78.000 euros i que va causar un gran ensurt a la dona que es veia havent d’anar al banc a demanar un préstec per poder pagar l’aparcament del cotxe. La màquina per validar el tiquet i sortir li permetia a la dona saldar el seu deute amb monedes -un fet que s’hauria allargat durant molta estona- o amb targeta de crèdit. 

Pago Tiquet Lugo
Imatge del preu que la màquina va demanar a la dona, a Lugo

Finalment, la dona, en veure que el pagament que li reclamava no tenia res a veure amb l’estada d’ella i el seu vehicle a l’aparcament de l’hospital de Lugo, va decidir demanar ajuda als responsables del pàrquing. Van confirmar que per un error informàtic el parquímetre havia intentat cobrar a la dona una estada de més de 53 anys. El recompte va sortir molt bé a la dona. En comptes de 77.956 euros la veïna de Lugo només va haver de pagar 0,70 cèntims d’euro per poder sortir de l’aparcament i tot plegat va quedar amb un ensurt. 

Atracament a mà armada el preu dels pàrquings

Alguns usuaris recorden a les xarxes socials que alguns preus d’aparcament -públics o privats- són gairebé un atracament, sobretot en grans ciutats com Barcelona, i que un preu com aquest que es volia cobrar a la dona de Lugo tot i ser exagerat, sembla real tenint en compte el preu per minut que cobren en alguns d’aquests pàrquings. L’Ajuntament de Lugo ha demanat a l’empresa concessionària de l’aparcament de l’hospital, que paradoxalment havia abaixat els preus feia poques setmanes, que revisi el sistema de cobrament automàtic.