Dos joves de 18 i 19 anys i un menor detinguts per agredir brutalment un noi de 26 anys a cops al Carnaval de Roses (Alt Empordà). Els Mossos d'Esquadra han arrestat els tres agressors que van colpejar al cap la víctima amb una barra de ferro durant les festes del municipi. L'atac va tenir lloc la matinada del 9 de febrer passat, en plena celebració, cap a les cinc, quan dos grups van començar a discutir-se i a partir d'aquí van passar a les mans i van acabar amb un ferit greu, amb un traumatisme cranial, al qual van haver d'operar d'urgència a l'hospital.

La discussió, però, va començar a la zona de l'envelat de la plaça Frederic Rahola i pocs minuts després un noi va rebre un cop al cap per darrere amb una barra de ferro de 80 centímetres, que el va deixar estès al terra. L'arma utilitzada va ser extreta de la via pública, les que fan servir per subjectar les cadenes a l'hora de senyalitzar la zona. Els serveis d'emergència van rebre una trucada de la baralla i van arribar al lloc dels fets, on els facultatius sanitaris van atendre la víctima, però arran de la gravetat de les lesions van traslladar-lo a l'Hospital de Figueres. Una vegada allà, per les lesions que presentava, va ser derivat al Trueta de Girona, on va ser intervingut quirúrgicament d'urgència. 

Detinguts dues setmanes més tard i en llibertat

Entre tant, la policia catalana van començar a investigar els fets, sense detenir a ningú en el moment que van succeir. Les declaracions de la víctima i de diversos testimonis van permetre identificar els agressors: dos nois de 18 i 19 anys i un menor. Aquest últim, a més, segons la investigació, va ser qui va atacar l'home amb la barra de ferro de 80 centímetres per darrere i està acusat d'un delicte de lesions. Tot i que els Mossos d'Esquadra, en ser preguntats per aquest mitjà, no han volgut facilitar ni nacionalitats dels implicats ni les motivacions de la baralla, ElCaso.cat ha pogut saber que els arrestats són de nacionalitat marroquina.

En qualsevol cas, dos dels implicats, el jove de 19 anys i el menor, van quedar arrestats per la policia catalana el passat 21 de febrer al matí, gairebé dues setmanes més tard. I no va ser fins aquest dilluns, 26 de febrer, que van detenir l'altre implicat de 18. Després de declarar a comissaria, tots tres han quedat en llibertat