Fa quatre anys que Romina Celeste Núnez espera justícia. Ara, però, les coses encara es complicaran més per un retard judicial. L’home que presumptament la va matar, trossejar i coure en una barbacoa ara fa quatre anys sortirà de la presó on va ingressar per falta de judici. S’ha esgotat el termini de presó provisional encara amb la instrucció per acabar i sense data pel judici oral, fet que obliga el jutge a dictar la seva posada en llibertat, a l’espera de poder celebrar el judici. Raúl Díaz era la seva parella i va ser arrestat acusat d’haver matat la jove del Paraguai, de 29 anys, a Costa Teguise, a Lanzarote. El proper 16 de gener farà quatre anys justos que va ser arrestat, per tant, haurà de quedar en llibertat de manera automàtica, tal com ha avançat el diari La Voz de Lanzarote.

Els fets són de la matinada de Cap d’Any de l’any 2019. Raúl Díaz, de 44 anys, presumptament, va cremar en una barbacoa la seva parella, després de, segons ell, haver arribat a casa i haver-la trobat morta. Als seus veïns els hi va dir que estava fent un asado. La família de la jove no en va saber mai més res, i davant de la insistència, va presentar-se a la comandància de la Guàrdia Civil per denunciar la desaparició, però finalment va acabar detingut.

Està acusat del crim, d’haver-la trossejat i haver-la cremat, però la instrucció no s’ha pogut encara concloure; no saben com la va matar, si realment la va matar ell. Un extrem que Raúl Díaz sempre ha negat. Sí que va confessar, per telèfon amb un amic, que després de cremar part del cos, en va llençar altres parts en diversos punts de l’illa. Finalment, va ser detingut, el 16 de gener, per la Guàrdia Civil. Dilluns que ve en farà quatre anys.

La Fiscalia vol mesures per evitar que escapi

Els antecedents, antics i de 48 hores abans de la mort de la noia, semblen indicar clarament la participació de l’home en l’assassinat, però de moment, no s’ha pogut tancar la investigació i no s’ha pogut celebrar el judici. La família de la jove sospita que l’home, quan quedi en llibertat, es pot escapar d’Espanya i evitar així el judici. La Fiscalia ja ha demanat al jutge que dicti mesures cautelars com la seva compareixença diària als jutjats, per minimitzar així el risc de fugida. El retard judicial, segons la defensa de la família de Romina, es deu als recursos presentats per la defensa de Díaz, que ha anat canviant diversos cops de lletrats, amb l’objectiu, asseguren, de dilatar el judici, esgotar el termini màxim de presó provisional i forçar la posada en llibertat del presumpte assassí.