Des de dos quarts de set de la matinada la Guàrdia Civil està fent diverses entrades i escorcolls en diversos punts de Catalunya, sobretot al Camp de Tarragona, per desarticular una banda criminal dedicada al cultiu i exportació internacional de marihuana. En aquest punt de la investigació, s'han fet 21 detencions, tots de nacionalitat albanesa, segons han explicat fonts de la Guàrdia Civil a ElCaso.cat.

Segons ha pogut saber aquest mitjà, les entrades s’han fet sobretot a la zona de la costa litoral del Camp de Tarragona, amb escorcolls, encara en marxa, a Cambrils, a Mont-roig del Camp, Bisbal del Penedès -en dues ubicacions, en aquests municipis- i també a Castellvell, Salou, Perafort, Tarragona i Bràfim. A la zona de Barcelona s’estan fent entrades als Prats del Rei, al Masnou, a Sant Pere de Ribes, a Palau-Solità i Plegamans, a Sabadell i a Abrera.  

marihuana guardia civil
La Guàrdia Civil ha detingut 21 persones relacionades amb el tràfic internacional de marihuana | Arnau Martínez, ACN.

A Salou, fonts de la Guàrdia Civil han confirmat diverses entrades i escorcolls a les cases dels líders d'aquesta banda dedicada al tràfic a gran escala de marihuana, així com a naus i magatzems dels quals disposen al municipi per amagar les plantacions. En total, s'han desmantellat vuit plantacions indoor en el que va de matí. Per altra banda, a Cambrils s'han intervingut dues armes de foc, així com un silenciador de pistola. 

Màfia internacional de cultiu de marihuana

L’objectiu és una màfia internacional, liderada per persones de nacionalitat albanesa, que es dedica al control de plantacions de marihuana per tal de vendre la droga a l’estranger. La vinculació d’aquesta nacionalitat amb el cultiu expansiu de marihuana, sigui en plantacions d’exterior i d’interior, no és nou. La majoria de les detencions que es fan a casa nostra, que s’ha convertit en el jardí d’Europa de la marihuana, són de persones d’aquesta nacionalitat, alguns cops, traslladades a Catalunya i explotades en plantacions en règim de clausura.