El raper català d'origen marroquí Morad ha aconseguit el tercer grau penitenciari després de dos mesos tancat a Brians 2, a Sant Esteve Sesrovires. El cantant va ingressar a la presó del Baix Llobregat el passat 8 d'abril per un delicte de trànsit pel qual havia de romandre entre reixes durant mig any. Hi va entrar de manera voluntària després que l'any 2021 l'enxampessin conduint sense carnet pel seu municipi, l'Hospitalet de Llobregat. El 23 de maig la junta de tractament del centre va classificar-lo en tercer grau per unanimitat. Això vol dir que podrà sortir del centre penitenciari seguint un horari adequat a la seva situació laboral. Però això, només quan ingressi al Centre Obert de Barcelona. Mentre continuï a Brians 2, només podrà gaudir de dos dies de llibertat, els caps de setmana. 

Diversos enfrontaments amb la justícia 

No és el primer cop que Morad El Khattouti El Horami té una topada amb la policia i el sistema judicial, tant per qüestions relacionades amb la circulació, com no respondre a citacions judicials per delictes contra la seguretat del trànsit, però també per altres delictes més greus, com l'enfrontament amb la Guàrdia Urbana durant la gravació d'un videoclip l'any 2021 a l'Hospitalet, per la qual cosa va ser detingut un any després per incitació a desordres públics i atemptat agreujat amb instrument perillós. 

Per aquests darrers fets s'enfrontava a una pena de set anys de presó, però, abans que pogués celebrar-se el judici el passat mes de febrer, va arribar a un pacte amb la Fiscalia; un acord de conformitat previ, gràcies al qual li van rebaixar a dos anys la pena de presó. Com que l'artista només tenia un antecedent no computable, va esquivar l'ingrés, sempre amb la condició de no reincidir i amb el compromís de pagar una multa de 2.041 euros en concepte de responsabilitat civil.