Quatre gossos ataquen una dona de 60 anys a Arrós de Cardós (Esterri de Cardós, Pallars Sobirà). Els cans van acorralar-la el passat 17 de gener mentre caminava per un camí molt proper al poble i molt transitat pels senderistes. L'abordatge, segons ha avançat Pallars Digital, va ser "desmesurat" i es va perllongar durant uns 10 minuts. La raça de cans que s'hauria abalançat sobre ella serien uns mastins, un guardià habitual al Pirineu per protegir els ramats i els seus amos de l'assalt de llops, ossos i lladres. A més, el seu caràcter acostuma a ser bo i tranquil, tot i que amb un gran instint que els fa perfectes per la transhumància a les muntanyes. Però, pel que sembla, una mala acció quan els gossos van bordar o simplement un atac gratuït va acabar a mossegades i una persona amb ferides a les cuixes.

Els mastins van escapar i la dona va necessitar 15 punts de sutura

Els mastins s'haurien escapat d'una granja propera i van acorralar la dona. Després va començar l'atac. La van mossegar durant 10 minuts a diferents parts del cos i li van provocar ferides que van requerir 15 punts de sutura a les cuixes. L'agredida hauria trucat al seu marit durant l'episodi perquè l'ajudés, però quan va arribar els gossos ja s'havien escapat. La informació actual és que no hi ha denúncia presentada al respecte, encara. Tot i que la víctima s'estaria plantejant emprendre accions legals per tal de poder ser indemnitzada pels fets.

Tot això ha provocat un allau de testimonis que demanen precaució perquè aquest episodi no es torni a repetir. Molts diuen que els gossos van deslligats pel poble, però cal recordar que això es regeix per diferents normatives municipals, provincials i autonòmiques, i en molts casos estatals. Les mateixes fonts asseguren al mitjà citat que l'incident ha estat posat en coneixement de l'Ajuntament d'Esterri de Cardós, municipi al que pertany el poble d'Arròs de Cardós.