La Raisa una coneguda cantant de rap catalana i musulmana que ha rebut amenaces de mort per part d'un islamista radical. El motiu d'aquestes amenaces ha estat que la jove ha mostrat públicament el seu suport al col·lectiu LGTB a les xarxes socials. El presumpte autor dels fets ja va ser detingut l'any passat per un delicte d'odi i per antisemitisme.

La Raisa, coneguda popularment com Miss Raisa, té 24 anys i és cantant de rap. És molt activa a les xarxes socials, sobretot a Tiktok, on, fa gairebé un mes, va publicar un vídeo explicat la seva visió sobre l'homosexualitat com a dona musulmana donant suport al col·lectiu. El que no imaginava era els missatges d'odi que rebria a continuació i que va fer públics per part d'altres homes musulmans, que la van amenaçar de mort.

Amenaçada de mort per altres musulmans per donar suport al col·lectiu LGTB

Entre els múltiples insults i humiliacions que va rebre per part d'islamistes radicals, hi va haver un home que va sobrepassar tots els límits: la va amenaçar de matar-la i va justificar la seva decapitació i l’assassinat, basant-se en arguments religiosos.

Miss Raisa / Instagram itsmissraisa
La Raisa és una cantant de rap catalana i musulmana que ha rebut amenaces de mort per part d'un islamista radical per donar suport al col·lectiu LGTB a les xarxes socials / Instagram itsmissraisa

L'home feia de consultor i predicador de l'Islam

Quan els Mossos d'Esquadra van veure aquests missatges, d'extrema gravetat, van obrir una investigació per saber qui hi havia darrere de l'usuari i van poder comprovar que era un home resident de Birmingham (Anglaterra) i que, a les seves xarxes socials, feia de consultor i de predicador de l'Islam i que ja havia estat detingut anteriorment per fets similars.

Detingut per amenaces greus i contra l'exercici dels drets fonamentals

La Unitat Central de Delictes d'Odi i Discriminació de la Policia Catalana va col·laborar amb la Policia Nacional per detenir el presumpte autor dels fets, que va quedar arrestat el 4 d'agost a l'aeroport Adolfo Suárez Madrid-Barajas per un delicte d'amenaces greus i contra l'exercici dels drets fonamentals i les llibertats públiques.

Delicte d’odi vers el col·lectiu LGTBI i antisemitisme

L’autor de les amenaces ja tenia antecedents previs per haver estat detingut l’any 2021 per un delicte d’odi vers el col·lectiu LGTBI i per antisemitisme. Després de passar a disposició judicial davant el jutjat d’instrucció en funcions de guàrdia de Madrid, el detingut va quedar en llibertat amb la prohibició d’apropar-se a la víctima a menys de 1.000 metres, la prohibició de comunicar-s’hi, retirada del passaport, prohibició de sortida del país i prohibició d’utilitzar internet fins que hi hagi sentència ferma.