Quedar-te sense gasolina o dièsel per intentar esgotar el dipòsit a la recerca d'estalviar pot sortir-te més car que parar a proveir-se i podria suposar sumar dues experiències negatives, la de quedar-se tirat i la sanció econòmica posterior.

Hi ha dos tipus de conductors, el que esgota el combustible fins que troba un lloc en el qual proveir-se i el que és previsor i mai no deixa que l'indicador del seu cotxe o moto sigui a prop de la zona baixa i fa parades en gasolineres de manera més freqüent.

La majoria de vehicles avisen el conductor quan entra en la reserva que, com a mínim, deixa recórrer prop de 60 km perquè l'usuari pugui posar combustible. Si un cotxe o moto es queda sense gasolina pot patir un error mecànic, que és una experiència poc agradable. A més, ara el conductor que s'ha quedat tirat al mig de la carretera pot ser multat per la DGT.

Les moltes sancions possibles

Si un conductor es queda tirat amb el dipòsit del seu vehicle buit serà considerat un acte irresponsable i perillós. Si el cotxe es queda mal aparcat en el moment en què s'atura se'l multarà amb 200 euros.

Si el conductor decideix moure el cotxe empenyent-lo des de darrere amb els braços serà multat amb uns altres 200 euros. A més serà necessari que l'usuari del vehicle col·loqui els triangles d'emergència per senyalitzar el seu cotxe, també haurà de posar-se una armilla reflectora o rebrà una altra sanció de 80 euros.

Multa - Guàrdia Urbana de Barcelona / Marc Ortín

Multa de la Guàrdia Urbana / Marc Ortín

Abandonar el vehicle en la via pública es sanciona amb 1.500 euros per la qual cosa no és aconsellable anar-se'n a la recerca de combustible si s'està sol.

La multa més elevada amb aquestes condicions és de 3.000 euros. Aquesta sanció s'aplica quan el conductor decideix anar caminant fins a una gasolinera i torna al vehicle amb un recipient no homologat per al transport de combustibles. Aquesta pràctica es considera transport de líquids perillosos. El combustible ha de ser transportat en un bidó amb un rombe de color vermell amb el dibuix d'una flama blanca.

Com consultar les multes?

Moltes vegades els conductors volen consultar si han rebut alguna sanció per part de la DGT per la seva activitat al volant. Aquesta informació es pot consultar mitjançant la matrícula del cotxe, el DNI de l'usuari o que siguin notificades per correu electrònic o SMS.

Per consultar les sancions haurem d'entrar al web del Tauler Edictal de Sancions (TESTRA). Si seleccionem l'opció d'accés 'al servei sense certificat' podrem accedir a la informació desitjada sense estar registrat en la pàgina.

Podrem accedir a la informació de les sancions utilitzant el nostre DNI o introduint el número de la matrícula del nostre vehicle. Si el conductor prefereix que se li notifiqui a través de correu electrònic o SMS pot fer-ho. S'haurà d'inscriure al web de l'Adreça Electrònica Viària, es tracta d'un servei totalment gratuït.