Els Mossos d’Esquadra de la Unitat d’Investigació de Tarragona han desmantellat aquest dijous una plantació de 4.000 plantes de marihuana a l’interior d’una nau industrial del carrer d’Alemanya del polígon de Constantí, al Tarragonès. Els investigadors han tardat mesos a poder confirmar que a l’interior d’aquesta nau, d’uns 2.000 metres quadrats, s’hi amagava una plantació de marihuana de la màfia albanesa. Els policies s’han trobat una infraestructura molt sofisticada que evitava que des de l’exterior es pogués detectar l’olor de la marihuana i, a més, segons han explicat fonts de la policia catalana, s’havia punxat l’electricitat de manera també innovadora per evitar ser detectats per l’empresa subministradora. A l’interior de la plantació, els Mossos han detingut tres joves de 20, 24 i 24 anys que des del mes de març estaven tancats en règim de clausura a l’interior de la plantació per evitar cridar l’atenció als veïns.

Tot i això, van ser uns veïns de la zona, al polígon de Constantí, els que el mes de febrer van alertar a la policia de la possibilitat que hi hagués una plantació de grans dimensions en aquesta zona del Tarragonès. Durant mesos, els investigadors van portar a terme tota una sèrie de comprovacions i gestions per acreditar l’existència de la plantació, el tipus d’explotació i identificar els responsables.

 

Tancats a la plantació des del mes de març

Les vigilàncies van sorgir a efecte i aquest dijous, després de rebre l’ordre judicial, i amb la col·laboració de l’Àrea Regional de Recursos Operatius (ARRO), els investigadors van assaltar la plantació. Els Mossos van detenir els tres joves, els tres albanesos, que s’encarregaven de fer les funcions de ‘jardiners’ i de vigilància de la plantació. Per la documentació recuperada, els Mossos creuen que els tres homes estaven a la plantació, sense sortir-ne, des del mes de març.

A l’interior de la nau, en una infraestructura que aïllava la plantació, els Mossos van trobar 3.900 plantes en avançat estat de creixement i amb abundant floració. A més, van poder acreditar un alt grau de sofisticació de les instal·lacions que comptaven amb una quinzena de compressors d’aire condicionat, 138 focus amb les respectives làmpades, transformadors, una trentena de ventiladors i una gran quantitat de filtres d’aire. En l’entrada judicial es va poder també confirmar la defraudació de fluid elèctric. Els responsables de la plantació havien excavat un túnel i utilitzat una riera per amagar, al llarg de 80 metres, la connexió fraudulenta a l’escomesa general.

Inversió de 200.000 euros

Els agents de la Unitat d’Investigació de la comissaria de Tarragona, amb un dels seus sergents expert en la guerra contra la marihuana, sobretot d’interior, asseguren que la inversió en la infraestructura d’aquesta plantació era de més de 200.000 euros. A l’espera que el jutge ordeni si han d’ingressar a presó, els Mossos mantenen oberta la investigació per poder detenir més persones relacionades amb aquesta plantació i la màfia que hi ha darrere.