Nova intimidació sexual a una funcionària del Centre Penitenciari de Quatre Camins. La presó està situada a la Roca del Vallès, al Vallès Oriental. El pres va atacar verbalment la treballadora.

El pres va dirigir gestos obscens a la funcionària

El dilluns 12 de juliol un intern del centre va amenaçar i va dirigir gestos obscens a una funcionària. La treballadora es va adonar quan va observar un grup de presos victorejant. Al mig es trobava un pres insultant-la davant de tots.

Davant la treballadora, el pres va continuar amb el seu llenguatge ofensiu i va animar els altres interns a participar. La funcionària va determinar que l’increpador marxés a la seva cel·la i va cessar el seu comportament.

Quan van arribar a la cel·la i es va procedir a tancar el pres, aquest va continuar amb els seus insults cap a la treballadora i va intentar llançar-se contra ella.

La CSIF declara que no poden quedar “impunes”

La Central Sindical Independent i de Funcionaris (CSIF) ha denunciat l’actuació del pres i ha sol·licitat la retirada de l'equip directiu. Aquest sindicat ha sol·licitat el cessament de tot l’equip directiu del centre de forma immediata i ha demanat un canvi urgent als centres a la consellera de Justícia, Lourdes Ciuró.

Ha declarat que els fets que s’han donat són a causa de la “permissivitat i laxitud dels conflictes interns del centre”. La CSIF determina que aquests “fets tan greus no poden quedar impunes” i considera que és necessari un canvi dels dirigents. El sindicat explica que l'actual direcció penitenciària es dirigeix a “l'abisme i al desastre regimental”

La denúncia de la setmana passada per una altra agressió

Aquesta no és la primera denúncia dirigida al centre. La setmana passada es van donar uns fets similars. Va tenir lloc una agressió sexual a una funcionària al mateix centre penitenciari. El pres va entrar al lavabo dels funcionaris i va obligar la funcionària a tocar-li els genitals.

Posteriorment, l’intern la va forçar a fer-li un petó. La treballadora va patir un episodi de pànic i per aquest motiu s’ha imposat la denúncia. La treballadora encara està de baixa.

La dimissió del Centre Penitenciari de Ponent pels mateixos motius

Es van donar uns fets similars al Centre Penitenciari de Ponent i l’equip directiu va acabar dimitint, l’any 1993. Així i tot, la CSIF exposa que l’equip directiu de Quatre Camins "atempta contra l’autoritat".

La sotsdirectora de centres, Paula Montero, i el secretari general de presons, Amand Calderó, van dimitir la setmana passada a causa dels últims fets. Un intent de mort, dos suïcidis i dues agressions al mateix centre.