Les platges de la costa de Tarragona viuen aquest any una de les seves temporades més misterioses i insòlites, a causa de la sobtada aparició d'ossos humans amagats al mar. Aquesta vegada, dos banyistes van trobar a la platja de Creixell una costella, que s'uneix al macabre repertori d'ossos que en els últims dies han anat apareixent a les platges de Torredembarra i Altafulla. La Guàrdia Civil l'ha recollit i està pendent de ser analitzat i comparat amb les altres restes òssies.

Tot just fa dues setmanes, el passat diumenge 3 de juliol, es trobava el primer os humà a la platja tarragonina dels Muntanyans, a Torredembarra. Primer es va trobar un crani; després, uns altres dos ossos humans van aparèixer: un fèmur d'uns 40 centímetres, i un os de maluc. Des d'aleshores, un halo de misteri i d'incògnites assalta els banyistes: hi haurà més ossos? A qui pertanyen? Què li va passar a aquesta persona? La primera pregunta es respon sola perquè, efectivament, s'han trobat més ossos, fins a deu, encara que no està confirmat que tots siguin d'origen humà. L'últim, una costella, que va aparèixer a la platja de Creixell, veïna de la de Torredembarra.

Els banyistes van trobar l'os i van alertar el socorrista

Els dos banyistes van trobar la costella enfonsada al mar, a la platja de Creixell, just davant d'un càmping i a escassos metres de la platja de Torredembarra, on tot va començar, segons va avançar el Diari de Tarragona. Les persones que van donar amb l'os el van lliurar al socorrista de la platja, que es va encarregar d'avisar la Policia Local. Aquesta última va recollir el fragment ossi i va informar els cossos competents, que són la Policia Judicial i la Guàrdia Civil de Salou.

Tres dels deu ossos localitzats són humans

Fins ara, i segons confirma el mitjà tarragoní, són deu les restes òssies que s'han trobat a les platges de Creixell, Torredembarra i Altafulla. Tres dels ossos són d'origen humà; els altres set restants, als quals se suma aquesta última troballa, estan pendents d'una sèrie de proves que determinin si el seu origen és humà o animal. Els tres ossos humans, que són un crani, un tros de fèmur i un altre de maluc, van ser tots trobats a la platja de Torredembarra.

La Guàrdia Civil no farà més immersions a la recerca d'ossos

La Guàrdia Civil, que ha assumit la investigació d'aquest cas, ja que totes les restes van ser trobades dins del mar, ha afirmat al mitjà NIUS que, de moment, descarta realitzar més immersions a les platges tarragonines a la recerca de més restes òssies. El mateix mitjà afirma que els agents no segueixen cap línia d'investigació, però que tampoc no descarten cap hipòtesi. Ara per ara, falta confirmar que els ossos pertanyen a la mateixa persona, l'origen dels altres ossos trobats, i determinar si en ells hi ha indicis de violència.