La Guàrdia Civil deté dues joves relacionades amb la mort d'un ancià a Torrepacheco, Múrcia. Van abordar l'home amb propostes sexuals per després drogar-lo, robar-lo i abandonar-lo en un camp. La víctima va morir en un hospital de San Javier.

Enganyen un ancià amb propostes sexuals

Tal com informa l'institut armat en un comunicat, la investigació, sota el nom "Chavito", es va iniciar quan els agents van tenir coneixement de la mort d'un ancià octogenari en un hospital de San Javier.

Encara que les causes es desconeixien, la mort havia tingut lloc dos dies després d'haver estat víctima d'un robatori amb violència i intimidació en una pedania de Torrepacheco, Múrcia, cosa que va aixecar sospites.

Torrepacheco 2

Un ancià mor després de ser víctima d'un robatori amb violència / Guàrdia Civil

Una comissió va iniciar diverses indagacions, obtenint proves per aclarir els fets i identificar els autors del robatori, ara relacionats amb la mort de l'home. Llavors es va poder recapitular i entendre com va passar tot.

El droguen per robar-li els diners en un camp

L'ancià es trobava fent un passeig per aquesta pedania murciana quan va ser abordat per dues dones, que li van fer propostes de tipus sexual. Després d'entabanar-lo, el van portar fins a una zona rural de San Javier, a més de 10 quilòmetres de casa seva, on li van donar fàrmacs somnífers i el van abandonar després de robar-li els diners.

Des d'aquest lloc, allunyat de zones habitades i amb molt poc trànsit de vehicles, la víctima va caminar fins a arribar a una carretera secundària, on va ser auxiliat per un conductor que va avisar els serveis mèdics del 112.

L'abandonen a 10 quilòmetres de casa seva

A causa de la gravetat del seu estat físic, va ser traslladat fins a un hospital de San Javier, on va morir dos dies després. Paral·lelament, la investigació va permetre identificar dues joves, veïnes de Torrepacheco, presumptament relacionades amb el robatori amb violència i intimidació que havia resultat mortal.

Torrepacheco

Van drogar l'ancià amb somnífers / Guàrdia Civil

Davant de les sospites que la mort de l'avi i el robatori tinguessin relació, la Guàrdia Civil va practicar entrades i registres als domicilis de les dones, on van trobar diversos medicaments de tipus adormidor que coincidien amb els que havien estat subministrats a la víctima.

Detingudes i a presó

A més, es va demanar l'autorització judicial per exhumar el cadàver i obtenir informació detallada sobre la causa de la seva mort. I ara s'ha pogut detenir les dues presumptes lladres, a qui s'acusa de delictes de robatori amb violència i intimidació i d'homicidi. Una d'elles ja comptava amb antecedents policials.

De fet, arran de la investigació, es va poder esbrinar que un altre veí de Los Alcázares va ser víctima de les ara detingudes per fets similars. En aquest cas l'home va aparèixer adormit al seu domicili sense saber com hi havia arribat.

Les detingudes i les diligències han estat lliurades al jutjat d'Instrucció número 6 de San Javier (Múrcia), i el jutge titular ha ordenat el seu ingrés a la presó.