Els Mossos d'Esquadra de la comissaria de Cornellà de Llobregat treballen per identificar i detenir dos lladres de rellotges que van actuar a Sant Joan Despí el passat mes de març. Van fer-se amb un Rolex Submariner valorat en 6.000 euros. ElCaso.cat ha pogut reconstruir ara el robatori que va patir un veí de Barcelona al carrer de Montilla d'aquest municipi del Baix Llobregat amb el testimoni de la víctima i imatges de les càmeres de seguretat, que ja són en poder dels Mossos.

Els agents de la Unitat d'Investigació (UI) de la comissaria de Cornellà creuen que els dos lladres, un home i una dona, no són uns principiants d'aquest tipus de robatoris de rellotges d'alta gamma i tenien clar quin era el seu objectiu. La víctima és un home veí de Sarrià, a la zona alta de la ciutat de Barcelona.

Li van fer una estrebada per fer-se amb el Rolex Submariner

Els dos lladres anaven amb un Mercedes Benz i van aturar la víctima al mig del carrer. Van iniciar conversa amb ell preguntant si sabia anglès, li van fer algunes preguntes més i finalment li van preguntar l'hora, va ser en aquest moment que l'home li va fer una estrebada per fer-se amb el rellotge i van marxar a gran velocitat en direcció Cornellà de Llobregat.

Rolex

Imatge d'arxiu d'un rellotge Rolex Submariner, com el robat a Sant Joan Despí / ElCaso.cat

L'home els hi va perdre la pista. Una estona més tard va presentar denúncia a la comissaria dels Mossos d'Esquadra de Sarrià-Sant Gervasi, on viu l'home.

De l'anàlisi de les imatges de les càmeres de seguretat els Mossos han pogut saber que els lladres van escapar amb un cotxe Mercedes Benz de color negre amb plaques de matrícula francesa. Les investigacions segueixen en marxa i de moment no se'ls ha pogut detenir ni identificar.

Els robatoris de rellotge a l'alça

Tal com va publicar ElCaso.cat, les darreres setmanes s'han disparat el nombre de robatoris violents de rellotges al centre de la ciutat. Tot i això, fonts policials han explicat que els dos lladres identificats a Sant Joan Despí no són els que s'han fet forts a Barcelona.

Lista Relojes Tremall

Part dels lladres indentificats i detinguts fent rellotges al centre de Barcelona / ElCaso.cat

En el cas dels carrers cèntrics de la capital de Catalunya els lladres són joves, la majoria de nacionalitat estrangera i del nord d'Àfrica, i cada cop més violents. No fan seguiments massa exhaustius, assalten diverses persones cada dia i col·loquen els rellotges, alguns que no passen dels 200 euros, fàcilment al mercat negre. Els dos lladres que busquen els investigadors de Cornellà, d'on depèn Sant Joan Despí, són "professionals" del robatori de rellotges.