Boris Becker és un conegut extenista alemany que és una de les llegendes d'aquest esport. Al llarg de la seva reeixida carrera va aconseguir guanyar diversos títols importants, entre els quals destaquen sis Grand Slams i una medalla d'or en els Jocs Olímpics de Barcelona els 1992.

Va entrar en el circuit professional el 1984 i va tenir una llarga carrera que va finalitzar el 1999. Va aconseguir guanyar l'Open d'Austràlia el 1991 i el 1996, l'Open dels Estats Units en 1989 i Wimbledon, el seu torneig favorit, tres vegades el 1985, 1986 i 1989. Gràcies a la consecució d'aquests campionats va arribar a ser el número 1 de l'ATP.

El dretà destacava per la seva enorme capacitat física, tenia una sacada demolidora que era capaç de posar en un compromís tots els seus oponents per molt tècnics que fossin. També tenia una gran resistència física i era capaç de sobreposar-se a situacions adverses. Va jugar 927 partits (en individuals) dels quals en va guanyar 713, una xifra espectacular que li va servir per guanyar 49 títols i aconseguir gairebé 23 milions d'euros en premis pels tornejos disputats.

A més de l'or olímpic aconseguit a Barcelona 1992, va aconseguir guanyar amb els seus companys la Copa Davis dues vegades seguides, el 1988 i el 1989. Quan va acabar la seva carrera es va mudar a Londres per treballar en la BBC com a comentarista esportiu, va exercir aquesta feina durant 11 anys fins que va rebre una oferta per entrenar Novak Djokovic, una de les estrelles del tenis mundial, encara que únicament va estar dos anys al costat del serbi.

Els problemes legals de Boris Becker

L'alemany ha estat declarat culpable per cometre quatre delictes financers. El tenista, suposadament, s'havia declarat en fallida el 2017, però ara se l'acusa d'haver ocultat milions d'euros en actius per evitar fer-se càrrec dels molts deutes que tenia al seu nom.

Boris EP (2)

Boris Becker / Europa Press

La sentència es farà pública 29 d'abril, però Becker s'enfronta a una pena de fins a set anys de presó pels seus delictes financers. Segons el tribunal del jutjat de Southwark, a Londres, l'extenista hauria transferit diversos centenars de milers d'euros poc abans de declarar-se insolvent.

Entre els actius que va amagar s'han descobert accions d'una empresa tecnològica, un préstec d'uns 825.000 euros i una casa a Alemanya. Va tenir alguns problemes legals quan van posar els seus trofeus en subhasta i es va negar a lliurar-los.

Els inicis dels seus presumptes problemes econòmics

Boris Becker es va declarar insolvent el 2017, aquesta situació la va provocar un préstec bancari de 3,8 milions d'euros que no va poder pagar. Aquests diners eren per tornar a hipotecar una luxosa mansió que tenia l'alemany a Mallorca.

No és la primera vegada que té problemes d'aquest tipus, ja va ser condemnat a dos anys de llibertat condicional i a una multa de 500.000 euros el 2002, després d'evadir impostos durant tres anys (de 1991 a 1993). També va al·legar haver tingut dificultats econòmiques des que es va divorciar de la seva primera dona.

Va anar al jutjat juntament amb la seva actual parella, Lilian de Carvalho Monteiro, i va dir que se sentia profundament "avergonyit" de tot el que havia hagut de viure des de 2017. Malgrat això, es va negar a fer declaracions davant dels mitjans de comunicació que li esperaven fora del recinte jurídic.