El cas de la desaparició de Madeleine McCann continua sent investigat per les autoritats. Malgrat que han passat gairebé 15 anys, es continuen publicant teories i diversos mitjans de comunicació continuen informant sobre les novetats d'una de les desaparicions més mediàtiques que es recorden.

Hi ha novetats importants que impliquen el principal sospitós de la policia, ja que segons informes experts legals, podria no haver de complir la seva condemna si els fets no es resolen abans del 3 de maig, que és el dia en què va desaparèixer la petita Madeleine a Portugal i es complirien 15 anys des que es va cometre el presumpte delicte.

Christian Brueckner és el principal investigat, es tracta d'un ciutadà alemany de 45 anys que vivia molt a prop de l'hotel en el qual Madeleine McCann va ser vista per última vegada a Paraia da Luz. Per poder intentar continuar investigant i ficar-lo a la presó hauria de ser declarat sospitós de manera oficial.

Un advocat va parlar sobre el cas

Spencer Dohner, advocat de MDM Legal, ha parlat amb els companys de The Sun sobre aquest fet, ja que la llei portuguesa no contempla que una persona que hagi estat acusada d'un delicte del qual ja han passat 15 anys vagi a la presó. El jurista ha estat molt clar en les seves declaracions: "Si Madeleine està morta i va ser assassinada, el punt límit per a l'enjudiciament seria el quinzè aniversari de la seva desaparició".

També ha parlat sobre altres possibilitats que semblen més complicades amb les circumstàncies actuals: "Si la trobessin amb vida i hagués estat víctima de delictes sexuals sent menor d'edat, es podria iniciar un procés judicial fins als 23 anys".

Christian Brueckner tw

Christian Brueckner / Twitter

Malgrat això, un advocat portuguès que no ha volgut ser identificat, ha decidit donar la seva opinió sobre el tema, afirmant que tot el procés s'intensificarà per evitar que el culpable pugui evitar la presó: "La policia i els fiscals a Portugal són molt conscients dels límits de temps que planen sobre el cas".

L'investigat està a la presó actualment per una violació a una jubilada. Hans Christian Wolters, cap de la policia alemanya, va declarar fa uns dies que els seus investigadors estan "segurs" que hi ha prou proves per considerar Christian Brueckner com a sospitós.

Un amic de Brueckner creu que és culpable

Christian Post, un amic de Christian Brueckner, que va conèixer l'any 2000 a Portugal, pensa que és l'autor del segrest i assassinat de Madeleine McCann. Post va atendre fa una setmana als companys del Mirror per parlar sobre l'acusació de l'investigat alemany.

Va reconèixer que no sabia dels delictes del seu amic, però quan va saber del seu passat no va dubtar que ell havia comès el delicte: "Estic 100% segur que ell es va portar a Madeleine, crec que la va trobar de casualitat i que se la va emportar per l'impuls del moment. Crec que una vegada que et converteixes en pedòfil, hi ha un interruptor al teu cervell que ja no es pot apagar. Si ell va veure una nena dormint sola en una habitació", va dir Post.

També va declarar que va veure Brueckner cometre algunes il·legalitats més relacionades amb delictes de documentació: "Estava assegut al saló de casa seva i em vaig adonar que hi havia munts de passaports a la llar de foc. Sincerament, hi havia d'haver entre 60 i 100, apilats ordenadament en tres munts, em va dir que els aconseguia en les seves rondes nocturnes a Praia da Luz, enfilant-se per balcons i finestres. Això demostra la quantitat de robatoris que havia d'haver fet".