El Tribunal Superior de Justícia d'Andalusia (TSJA) ha condemnat a set anys de presó a Rafael A.Z., un home acusat d'aprofitar el seu treball com a monitor en un centre de discapacitats de Motril (Granada) per abusar sexualment d'un usuari amb una minusvàlua reconeguda del 98%.

Un monitor va agredir sexualment un usuari minusvàlid

El condemnat treballava com a monitor en un centre especialitzat de Motril i oferia un taller de ceràmica en què participava la seva víctima, amb paràlisi cerebral i un retard mental greu, així com discapacitat del sistema neuromuscular. Tenia reconegut un grau de minusvàlua del 98%.

Els fets es remunten al període comprès entre finals de setembre de 2015 i inicis del mes de desembre d'aquell mateix any quan, segons la sentència, el condemnat acompanyava la víctima al bany durant els tallers de ceràmica.

Jutjats Granada / Google Maps

Jutjats Granada / Google Maps

Ho feia per prestar-li l'assistència que precisava tant per realitzar les seves necessitats com per cuidar la seva higiene. Pero el monitor aprofitava els moments en que es trobaven en solitari a la zona de dutxes per abusar sexualment de la seva víctima.

El condemnat va recórrer la sentència

Encara que el condemnat va recórrer la sentència en considerar que els magistrats havien de prioritzar el relat dels testimonis de part sobre el narrat per la víctima i la seva família, l'alt tribunal ha desestimat el recurs i ha atorgat total credibilitat al testimoni de la víctima, basat en les proves pericials.

Així doncs, la sentència de la Sala Penal de l'alt tribunal, a què ha tingut accés Efe, ha desestimat els recursos formalitzats per Rafael A.Z. i ha confirmat la condemna a set anys de presó com a autor d'un delicte continuat d'abusos sexuals i uns altres cinc anys d'inhabilitació en la seva feina com a monitor.

A més, el condemnat haurà d'indemnitzar la víctima amb 6.000 euros i pagar les costes processals, incloses les de l'acusació particular.