Condemnada a cinc anys de presó una dona per intentar cremar viva una altra al mig del carrer per robar-li la bossa de mà a la Vall d'Uixó (Castelló).

Intenta cremar viva una dona a la Vall d'Uixó

Els fets van passar el 2019, però la resolució judicial va sortir el mes passat: l'Audiència Provincial de Castelló ha condemnat a cinc anys i mig de presó per temptativa d'homicidi i robatori amb violència a una dona que va intentar matar a una altra en la localitat de la Vall d'Uixó cremant-la viva per a robar-li la bossa de mà.

Condemnada per intent d'homicidi

La dona no podrà acostar-se a la víctima durant vuit anys i la indemnitzarà amb 5.000 euros pels danys morals que va patir. Durant la celebració del judici, el passat 8 de juliol, la Fiscalia i la defensa de l'encausada van presentar un escrit de comú acord, en el qual la condemnada va mostrar la seva conformitat amb els fets i amb la pena imposada, informa el Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana (TSJCV).

Va ser atacada quan estava al carrer amb el seu bebè de 10 mesos

L'intent d'homicidi va ser el 3 de febrer de 2019 quan la víctima passejava amb la seva filla, un bebè de deu mesos, per un carrer del municipi de la Vall d'Uixó i l'agressora la va abordar per sorpresa, la va ruixar amb gasolina i la va amenaçar de calar-li foc amb un encenedor que portava encès a la mà.

Juicio / Pixabay

Cinc anys de presó per intentar cremar viva una dona a la Vall d'Uixó (Castelló) / Pixabay

En aquest moment, l'ara condemnada li va exigir que li donés la bossa de mà, la qual cosa la víctima va fer immediatament davant el temor que tenia per la seva pròpia integritat i per la del bebè. Instants després, la víctima va sortir en persecució de la lladre i li va requerir les seves pertinences.

Va intentar cremar-la viva

Aquesta la va tirar al terra d'una empenta i, amb la intenció de posar fi a la seva vida, va intentar encendre l'encenedor en repetides ocasions, la qual cosa no va aconseguir gràcies a la intervenció de diverses persones que van impedir que calés foc a la víctima.

Condemnada per temptativa de robatori amb violència i homicidi

Per tot això, se li imposa la pena d'un any i mig de presó per la temptativa de robatori amb violència i quatre anys per l'intent d'homicidi.

Una altra dona a presó per fets similars a Múrcia

Fa dos mesos, una dona també va ser jutjada a Múrcia per un fet similar: l'acusada va ser declarada culpable dels delictes d'assassinat, incendi i lesions per matar una veïna cremant-la amb benzina. L'agressora havia trucat a la porta i, en obrir la víctima, li va llançar la gasolina que portava en una ampolla i li va calar foc.