Dos homes de 23 i 30 anys han ingressat a presó com a presumptes responsables de dues plantacions dedicades al cultiu de marihuana, ubicades a l'interior d'immobles de diversos municipis de Lleida, a més de per traficar presumptament amb aquesta droga.

Els Mossos han informat aquest diumenge en un comunicat que les plantacions, que disposaven de l'última tecnologia per incrementar la producció, estaven ubicades a Golmés, a la comarca d'El Pla d'Urgell, i en Les Borges Blanques, a la comarca de Les Garrigues, on s'han trobat, en total, 1.379 plantes.

Els càrrecs contra els dos homes

Als dos homes se'ls atribueixen els delictes de defraudació de fluid elèctric, contra la salut pública i ocupació d'immobles. La policia busca a un tercer implicat i no descarta altres detencions, ja que sospita que els arrestats formen part d'una organització criminal amb vincles als països del nord d'Europa.

marihuana EP

Els dos homes utilitzaven un sistema semblant a aquest / Europa Press

La investigació d'aquest cas va començar el juny de 2021 quan la policia va tenir coneixement que un grup de persones es dedicava al cultiu i tràfic d'estupefaents a Golmés. Els agents van vigilar un immoble de la localitat i van constatar que dos homes entraven i sortien d'ell amb freqüència, malgrat no estar empadronats, i que ambdós no tenien cap activitat laboral coneguda ni ingressos declarats.

Eren molt previnguts en la seva feina

Ambdós, a més, prenien mesures de seguretat i contra vigilància per estacionar el seu cotxe malgrat que l'immoble comptava amb un aparcament. Els Mossos van constatar també l'elevat consum d'electricitat a l'immoble, que no es corresponia amb la projecció feta amb la potència mínima contractada.

La investigació va portar els agents a dos establiments de la localitat de Torrefarrera, un d'ells dedicat a la venda i subministrament de materials de cultiu de cànem i els seus derivats, i l'altre, al bricolatge. Aquesta feina va portar a la policia a conèixer l'existència d'un segon domicili en Les Borges Blanques, vinculat a un dels tres investigats, encara que en aquest cas no havia contractat cap servei elèctric.

El passat 16 de gener, els agents van practicar dos registres als immobles esmentats on, a més de 1.379 plantes, van trobar un total de 1.757 testos amb restes de plantes tallades, uns cinc quilos de cabdells i 2,6 quilos de pol·len de marihuana.

També van trobar llums LED d'ampli espectre d'última generació, una centrifugadora de cabdells i eines per assecar i extreure pol·len. Els arrestats van passar a disposició judicial el passat 22 de febrer i el jutge va decretar el seu ingrés a la presó.