Presó provisional comunicada i sense fiança per l'home, d'origen magrebí, que, presumptament, va matar la seva parella embarassada a Manresa. La magistrada del jutjat de la ciutat així ho ha ordenat, després que els Mossos d'Esquadra el detinguessin aquest dilluns i fos posat a disposició judicial dimecres, on es va negar a declarar davant del jutge. Els fets van produir-se fa uns deu dies, tot i que l'arrest és més recent, realitzat al carrer Gaudí de la capital del Bages.

La dona estava embarassada de quatre mesos i, en trobar el cadàver, els policies van descartar que es tractés d'un homicidi perquè no hi havia indicis de criminalitat. Però els resultats forenses i la investigació van apuntar que no havia estat així del tot i el processat es va convertir en el principal sospitós. Així, la causa, que no s'ha declarat secreta, està oberta per un delicte d'homicidi consumat. L'entorn de la noia, en declaracions als Mossos d'Esquadra, assegura que el detingut tenia una actitud molt violenta i que en algunes ocasions havia agredit la víctima i havia evitat que pogués sortir al carrer.

Així han descobert el crim de Manresa

Els fets es remunten al matí del 6 de maig quan el detingut, ara a la presó, va fer trucar al 112 a un amic seu explicant que la noia havia tingut un accident i estava morta. Concretament, va dir a la policia que la noia, que estava embarassada, va caure per tres escaletes que hi ha entre la cuina i el menjador. Tot i que tenia cops a les zones que van assegurar que s'havia colpejat en caure per les escales, també presentava ferides a la zona del coll, que podien ser compatibles amb una mort criminal per ofegament, però en aquell moment el metge forense no ho va tractar com una evidència clara i va preferir fer més proves, fet que va evitar la detenció, en aquell moment, de la parella de la víctima

Els Mossos d'Esquadra, però, van veure que alguna cosa no quadrada. En la primera inspecció a la zona on havia caigut la dona es van trobar restes de sang en un lloc que no quadrava amb la versió de l'home. Hi havia sang a l'aixeta de la cuina com també en un dels interruptors del lavabo. Els Mossos van veure clar que algú, sospiten que el mateix detingut, va netejar les restes de sang del presumpte crim. Van moure el cos de la dona, creu la policia, fins al lloc on va ser trobada pel Sistema d'Emergències Mèdiques (SEM) per tal de poder simular l'accident. 

Si bé la trucada al SEM és gairebé a les nou del matí, l'informe forense també aclareix que la mort de la noia es va produir al voltant de les 3 de la matinada. Segons sembla, la noia va tornar d'una festa on estaven participant la parella i altres amics i ell, per haver descobert unes converses de WhatsApp entre la víctima i un altre home, va atacar-la fins a matar-la. Totes les declaracions que els Mossos han pogut aconseguir de les persones que van participar en aquesta festa apunten en la mateixa direcció.

El mateix detingut va trucar a la seva mare i en àrab, és un home magrebí en situació irregular a l'estat espanyol, va alertar també que havia fet una cosa molt greu. Amb un amic van tornar a la casa on s'havia, presumptament, comès el crim, i van confirmar que la noia era morta i van preparar el terreny per trucar al 112. En la trucada al telèfon d'emergències se sent la veu de l'amic del detingut, però de fons, i així consta en la investigació policial, se sent també la veu de l'arrestat que va dient, en veu baixa, el que ha de dir al 112. Des del 6 de maig que els Mossos van tenir la sospita que alguna cosa no quadrava i quan van tenir la confirmació dels fets amb l'autòpsia, van detenir-lo. Aquest dimecres ha ingressat a presó