Un home de Mula (Múrcia) anirà a la presó per apallissar la seva mare. El motiu? Ella no li volia donar diners per porros.

A presó per maltractar la seva mare a Mula

L'Audiència Provincial de Múrcia ha desestimat el recurs presentat per un veí de Mula contra la sentència d'un jutjat penal que, el desembre de 2020, el va condemnar a tres mesos i 23 dies de presó per maltractar a la seva mare en negar-se aquesta a lliurar-li els diners que li exigia “per a comprar porros”.

Tres mesos i 23 dies de presó

La sentència, a la qual ha tingut accés Efe, confirma també l'ordre d'allunyament que li va ser imposada i en compliment de la qual no podrà acostar-se a menys de 200 metres de la seva mare durant un any, tres mesos i 23 dies.

El relat de fets provats que va fixar el jutjat penal va recollir que l'incident es va produir en el domicili en el qual tots dos conviuen, quan la mare, responent als seus insults, li va pegar amb una sabatilla a l'esquena.

El seu fill l'apallissa

L'acusat va respondre amb empentes i cops de puny, produint-li a la mare lesionis que van trigar cinc dies a curar, considerant-se pel jutge que aquell va incórrer en un delicte de maltractaments en l'àmbit familiar.

En rebutjar el seu recurs, l'Audiència Provincial de Múrcia diu que va haver-hi prova de càrrec suficient, plural, de matís incriminatori i vàlidament introduïda en el procés.

Policía Nacional / EFE

A presó per maltractar la seva mare per no donar-li diners per porros / EFE

Ella es defensa amb un cop de sabatilla

I quant a l'al·legat per l'apel·lant que va ser la seva progenitora la que va iniciar l'enfrontament, la sala comenta que el fet que ella li donés un cop amb una sabatilla “no determina, per si, que l'agressió de l'acusat no es produís”.

La sentència conclou que, d'altra banda, no s'ha provat que ella actués moguda per interessos espuris, ja que en el judici es va referir al molt que li havia costat decidir-se a denunciar al seu propi fill, però que ho va fer pensant que era el millor per a aquest.