Tres familiars d’una nena de 13 anys de Baleira, a Lugo, hauran de passar tres anys a la presó per violar-la repetidament durant diversos anys i per permetre que les agressions es produïssin. Els condemnats són la germana de la víctima, la seva parella i el germà d’aquest. A causa de les relacions sexuals forçades, la menor es va quedar embarassada d'un dels seus agressors i la van obligar a tenir el fill en secret. Al final, el va donar en adopció.

La germana de la menor permetia que els dos homes la violessin reiteradament

Les agressions sexuals s’haurien iniciat quan la menor tenia 7 anys. La seva pròpia germana la va convèncer perquè deixés que la seva parella, cunyat de la víctima, mantingués relacions amb ella. En un primer moment, van ser només tocaments, però aviat van convertir-se en actes sexuals amb penetració. Quan la nena va complir 10 anys, l’agressor la va convèncer perquè també es deixés abusar pel seu germà. Des d’aleshores, la jove va ser violada reiteradament pels dos homes, mentre la seva germana ho permetia.

Les agressions es produïen de manera continuada i habitual al domicili familiar a Baleira, tot i que cap membre més de la família en tenia coneixement. L’any 2015, quan la nena ja tenia 13 anys, va quedar embarassada per una d’aquestes violacions. Proves posteriors van determinar que el pare era el germà del seu cunyat. Els acusats la van obligar a tenir el bebè i va haver de mantenir l’embaràs en secret.

Quan va donar a llum, davant l’ambient d’agressions sexuals i amenaces en què vivia, va decidir que la millor opció era donar el bebè en adopció. Després d’això, la menor es va escapar del domicili familiar i va anar a denunciar els fets a una caserna de la Guàrdia Civil, que es va fer càrrec de la investigació. Finalment, els acusats han estat condemnats a tres anys de presó després d’arribar a un acord de conformitat, lluny dels 11 anys que demanava la fiscalia.