El Jonathan és un home que ha violat i assassinat a cops de martell la seva cosina a Betancuria: al judici va dir que era una dona transsexual per reduir la condemna, però l'han declarat culpable i haurà d'estar 42 anys a la presó.

Jonathan Robaina Santana viola i mata a Vanessa Santana

Els fets van passar el 4 de juny del 2018: Vanessa Santana estava dormint a l'habitació quan el seu cosí, Jonathan Robaina Santana, va entrar a casa seva sense el seu permís, a Betancuria, un municipi de Lanzarote.

La viola i l'assassina

Li va robar les claus a la seva cosina i es va esperar una estona a l'interior de l'habitatge per assegurar-se que estava dormint i que no es podria defensar. Després, amb un martell, va entrar a la seva habitació i la va començar a agredir fins que es va despertar. Durant l'agressió, també la va violar: "va ser penetrada bruscament i violentament, va ser violada, segons les troballes que hem trobat en el seu cos, que tenia una paràlisi a l'esfínter a conseqüència d'una dilatació brusca", expliquen els forenses.

La mata amb 30 cops de martell

Li va donar fins a 30 cops de martell fins que, finalment, la va assassinar. Era un crim completament premeditat, ja que es va voler assegurar en tot moment de portar guants, de netejar la sang i de desfer-se del cadàver, però no ho va aconseguir i, l'endemà, quan la mare de la víctima va entrar a casa, va veure el cadàver de la seva filla completament desfigurat i ple de sang.

Vanessa Santana / ElCaso

La Vanessa Santana va ser assassinada pel seu cosí a Lanzarote / ElCaso

El Jonathan era un assetjador de dones

Jonathan Robaina Santana estava obsessionat amb la seva cosina i era un assetjador de dones i, segons explica El Español, enviava missatges eròtics i amenaces a les seves víctimes. Els seus familiars no li van donar més importància i pensaven que mai arribaria a matar a ningú, ni molt menys a la seva pròpia cosina. De fet, va anar a l'enterrament de la seva víctima fins que va ser detingut per la Guàrdia Civil i més tard va confessar el crim.

S'inventa que és una dona transsexual per evitar la pena per violació

Durant el judici, el Jonathan va reconèixer els fets i els va intentar justificar dient que tenia problemes mentals i que en realitat no era un home, sinó una dona transsexual i heterosexual i que, per tant, no tenia gens d'interès sexual en la Vanessa: "Jo sóc una dona i no vull estar amb una noia, sinó amb un home", explicava en el judici.

Jonathan Robaina Santana / EFE

Jonathan Robaina Santana ha assassinat i violat la seva cosina a Lanzarote / EFE

Condemnat a 42 anys de presó

Inclús la seva advocada va demanar als magistrats que es dirigissin al Jonathan com a Lorena, ja que havia començat un procés de canvi de sexe mentre estava a la presó provisional i preventiva. No obstant això, aquestes "explicacions" no han convençut al jurat i l'han acabat condemnat a 42 anys de presó: 25 per assassinat, 15 per agressió sexual i dos més per violació del domicili.