L'Audiència de Barcelona ha condemnat al conductor d'autobús que va proferir insults racistes a una passatgera d'origen marroquina a Barcelona. El xofer de Transports Metropolitans de Barcelona (TMB) ha estat sentenciat per la secció 3 del tribunal provincial a sis mesos de presó per un delicte d'odi en cridar a la dona "ves-te'n al teu país". El magistrat també l'imposa una multa de 1.800 euros i l'obliga a indemnitzar les víctimes amb un total de 383 euros, quantitats per les quals haurà de respondre TMB com a responsable civil subsidiària si no ho fa l'home.

Delicte d'odi continuat per insults a la dona l'any 2020

Els fets van produir-se el passat 29 de maig del 2020. La dona viatjava amb les dues filles de 14 i 10 anys i el fill de 3, a la línia V19. Ella va dirigir-se al xofer l'autobús perquè una de les targetes no funcionava, i el conductor va començar a fer-li referències al seu origen marroquí i la seva religió, atès que portava un visible vel. De fet, una de les primeres acusacions que hauria proferit l'home va ser "veniu aquí a viure del conte". Més tard, mentre anaven assegudes al transport públic, el treballador de TMB va "continuar fent comentaris sobre el seu origen ètnic i, després de diverses parades del recorregut de la línia, es va dirigir a ella per dir-li que havia d'abandonar el vehicle, la qual cosa va ser celebrat per alguns dels passatgers que allà viatjaven". 

La dona, davant d'això, va decidir baixar de l'autobús i, quan ja estava fora, va intentar fer una fotografia de la matrícula del vehicle. Això va posar furiós al conductor, que poc després de circular uns metres, "va detenir la marxa bruscament i va parar". L'home va baixar del vehicle "proferint expressions insultants com puta, zorra, putos moros o ves-te'n al teu país", mentre semblava que volia treure-li el vel del cap i va intentar fer-li una foto. Els tres fills de la dona la van rodejar per protegir-la i el conductor els va agafar pels braços per apartar-los, la qual cosa els va causar ferides superficials. Per tot això, la secció 3 de l'Audiència de Barcelona, considerant provats aquests fets ha condemnat al treballador de TMB a sis mesos de presó, una multa de 1.800 euros i l'obligació d'indemnitzar les víctimes amb un total de 383 euros.