Els Mossos d’Esquadra investiguen un assalt que aquesta matinada ha patit un estudi de compravenda de diamants al districte de l’Eixample de Barcelona. Quan faltaven pocs minuts per les cinc de la matinada el 112 ha rebut una trucada de la central d’alarmes alertant que s’havia detectat una intromissió al número 235, en un primer pis, on està ubicat un taller de compravenda de diamants.

Quan les patrulles han arribat al lloc ja no han trobat els lladres, segons ha pogut saber ElCaso.cat, i han confirmat que uns desconeguts havien accedit a l’interior del taller. Des de l’exterior els agents han vist com els lladres havien trencat un dels vidres exteriors, que durant el matí els propietaris de la botiga han tapat amb un fusta. Els responsables d’aquesta botiga de compravenda no han volgut donar detalls del material que els lladres s’han pogut emportar i si han pogut accedir a la caixa forta de l’establiment, que funciona com un taller especialitzat en la compra i venda de diamants i altres tipus de joies. El que sí que han confirmat els propietaris i també els Mossos d’Esquadra és que els lladres s’han pogut emportar material, que encara no s’ha quantificat.

Investigació oberta per aclarir els robatori

La Unitat d’Investigació (UI) de la comissaria dels Mossos d’Esquadra de l’Eixample han obert una investigació per aclarir els fets d’aquest nou robatori amb força al centre de la ciutat i poder identificar i detenir els autors dels fets. Depèn de com avanci la investigació del robatori podria acabar en mans d’unitats especialitzades de la policia catalana.

És una cadena amb quatre seus arreu del món -Barcelona, Madrid, Anvers i Nova York. La de Barcelona la lidera un experta en taxació de diamants, que és l’encarregada de taxar, abans de la compra, dels diamants que es vulgui vendre o comprar. Aquesta empresa ofereix confidencialitat i seguretat als seus clients per fer la taxació dels diamants i també les operacions de compra i venda, i per això han volgut ser discrets a l’hora d’explicar quins objectes s’han pogut emportar els lladres.