El ciclista detingut per haver matat un home en una discussió de trànsit al Poblenou ha ingressat a la presó. El jutge de guàrdia ha decretat presó provisional, comunicada i eludible sota fiança de 10.000 euros per al detingut com a presumpte autor de la mort d'un conductor de 58 anys amb qui s'havia barallat a Barcelona el 12 de setembre. La Fiscalia havia sol·licitat aquest dissabte presó provisional per a l'acusat d'homicidi, un home de 30 anys i de nacionalitat estrangera.

 

Discussió de trànsit al Poblenou

Els fets van passar al carrer Granada, al districte de Sant Martí de Barcelona, quan durant una discussió de trànsit un ciclista va donar cops de puny al conductor d'un vehicle i, quan era a terra, li va propinar una puntada de peu que el va deixar estabornit i li va acabar provocant la mort. La víctima intentava entrar en un pàrquing amb el seu vehicle quan va començar la discussió. El ciclista va marxar del lloc dels fets, pero l'altre home el va seguir amb el seu Mercedes fins que el va aturar.  Llavors l'enfrontament dialèctic entre tots dos va anar a més. El ciclista li va començar a donar cops de puny i puntades de peu, deixant la víctima estesa a terra. Testimonis de l'agressió van avisar els serveis d'emergència, que en arribar van atendre el ferit, que encara era conscient i va poder parlar amb els agents que s'hi van personar al lloc dels fets. Al poc temps però, va perdre el coneixement i va ser traslladat en estat crític a l'hospital, on va morir al cap d'un dies a conseqüència de les ferides que va patir al cap.

Inicialment es pensava que l'agressió havia estat un intent de robatori d'un rellotge o d'un telèfon mòbil, pero la investigació engegada per  l'Àrea d'Investigació Criminal (AIC) dels Mossos d'Esqadra de la regió de Barcelona va poder determinar que realment el motiu de l'enfrontament era una discussió de trànsit. Les imatges enregistrades pels testimonis dels fets van permetre la identificació i posterior detenció de l'agressor.  El jutjat d'instrucció 20 de Barcelona s'ha fet càrrec del cas, segons ha informat el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC).