L'home que va colpejar la seva parella durant un vídeo en directe en TikTok ha estat condemnat per un delicte de maltractaments en l'àmbit de la violència contra la dona. El jutjat penal de Sòria l'imposa una pena d'un any de presó i tres anys de prohibició d'apropar-se a menys de 300 metres de la jove Simona. La Policia Nacional va detenir-lo en aquesta ciutat de Castella i Lleó al gener, després que ell i la pròpia víctima denunciessin oficialment que estava patint moltes amenaces i insults per part d'usuaris de les xarxes socials. En un principi, la noia va assegurar, un cop el succés va fer-se viral, que tot es tractava d'un muntatge per intentar guanyar comentaris i seguidors.

 

Tanmateix, el que semblava una estratègia de marketing a les xarxes socials va acabar destapant violència de gènere dins de casa. La magistrada del jutjat penal de Sòria ha explicat que "aquesta conducta ja ha estat repetida en ocasions anteriors, atès que la víctima reconeix que, amb anterioritat a aquests fets, ha rebut dues pallisses". Simona no ha volgut declarar durant el judici, però això no ha impedit que el marit fos condemnat amb el "major retret penal que permet la llei" perquè "l'acusat no és capaç de respectar la seva esposa, ni tan sols en públic", ha sentenciat la jutgessa.

El consentiment de la víctima no justifica res, segons la magistrada

La condemna ha estat possible atès que, com ha explicat la magistrada que instrueix el cas, pels delictes de violència de gènere no és necessària la denúncia de la víctima "havent-se de castigar una vegada que es té coneixement de la seva comissió". La viralització del vídeo va fer saltar totes les alarmes, primer a la Policia Nacional, els quals van detenir l'home, i poc després a la justícia. A més, Simona va afirmar que era un muntatge, però han recordat que "no és justificació de l'agressió, ni suposa que no sigui castigada, el fet que la víctima consenti i justifiqui la bufetada". De fet, aquest últim cas és irrellevant segons la jutgessa, per la qual cosa pot ser perfectament castigat i condemnat.

Segons el tribunal penal de Sòria, l'home, davant de milers de persones a TikTok a més dels quatre nois amb els qui feia el directe, va colpejar-la amb la finalitat "a més de provocar-li maltractament físic, d'humiliar-la i menysprear-la davant dels amics i coneguts". Tot això apunta que va imposar "la dominació sobre la seva dona davant de les xarxes socials, sense que el fet que estigués en directe li fes detenir la seva agressió". També es creu que el processat va sentir-se ofès pel que li havien dit a la seva dona i va reaccionar amb aquest atac en públic. En qualsevol cas, ha estat condemnat a un any de presó i tres anys de prohibició d'apropar-se a menys de 300 metres de la Simona.