L'home que assetjava la pintora valenciana Paula Bonet ha entrat a presó per saltar-se l'ordre d'allunyament vigent decretada pel jutge. Bonet va lamentar que l'assetjament d'un desconegut l'havia afectat en tots els àmbits de la seva vida i recentment havia denunciat que l'home tornava a perseguir-la.

Assetjador de la pintora Paula Bonet

Així ho ha confirmat la mateixa artista a les seves xarxes socials. "La persona que m'assetja ha ingressat a la presó. A l'afecte les cures que he rebut de la meva família, la meva parella i les meves amistats en aquestes setmanes tan difícils per a mi, s'ha sumat el vostre, serveixi aquest post per agrair-vos-el públicament", ha escrit a les seves xarxes.

L'artista portava patint més de dos anys l'assetjament. L'acusat es presentava al seu taller, la seguia pel carrer i li enviava missatges amb amenaces.

"La història porta allargant-se més d'un any: cops a la porta del meu taller, pujades i baixades de persiana a última hora del dia quan la llum es cola per sota de la porta, anguiles tallades en trossets amb la brometa 'el violador' escrita al sobre, desenes de mails, assistència a les meves xerrades assegut a primera fila, insults per mail (l'insult més curiós és 'soltera', que malament i amb quina mala bava continua anomenant aquest context patriarcal, no us sembla?), declaracions d'amor, desitjos de mort, i un llarg etcètera que no contempla el format Twitter", va relatar la pintora l'any passat. Bonet es va veure obligada més d'una vegada a cancel·lar un acte públic.

"Va aconseguir que hagués de deixar de ser jo"

Això va fer que la pintora veiés greument perjudicat el seu estat. "M'ha limitat personalment i professionalment. M'ha fet sentir vulnerabilitat constant. Va aconseguir que hagués de deixar de ser jo", va compartir a les xarxes socials. "Les dificultats causades han afectat la meva obra, a l'aprenentatge de les meves alumnes i ha causat cancel·lacions en les meves activitats professionals. He hagut de fer tots els esforços per amagar-me. Fins a ser descoberta de nou pel meu assetjador", va afegir.

Aquesta detenció és un punt d'inflexió per a Paula: "Aprofitaré aquesta pau per sortir a buscar pinzells nous, pintar tota la nit i navegar per pàgines web per avançar la meva visita al Taller 99, un dels llocs més segurs que he conegut mai", ha celebrat l'artista en la seva última publicació.